świeży ananas,
cukier trzcinowy Wspaniałe, otrzeźwiające zakończenie przyjęcia grillowego.
Świeżego ananasa, bez obierania i odcinania zielonych liści, pokrój na ósemki, posyp z każdej strony cukrem trzcinowym i grilluj nad żarem.
Można podawać z gałką sorbetu cytrynowego lub rozpuszczoną
3 szklanki mąki,1.5 szklanki mleka,1 szklanka wody gazowanej,łyżeczka sody oczyszczonej,2 jajka,szczypta soli,cukier waniliowy,świeży ananas,olej Mleko, wodę, jajka, mąkę, cukier waniliowy, sodę, sól - mieszamy na idealnie gładką masę (gdy jest zbyt rzadka dodajemy jeszcze mąki). Ananasa obieramy i
1 owoc ananasa, 5 łyżek cukru, 100 ml wody, 40 ml rumu, 8 listków świeżej mięty Odkrawamy z ananasa dolną i górną część. Obieramy ze skóry. Jeżeli owoc jest dojrzały, intensywnie żółty, a miąższ jest miękki, możemy go przekroić wzdłuż i połówkę jeszcze raz przeciąć wzdłuż. Z każdego kawałka usuwamy
1 średni ananas,2 łyżki płynnego miodu,1 łyżka soku z limonki lub cytryny,kilka listków bazylii,1/2 litra zimnej wody mineralnej,1 szklanka pokruszonego lodu Ananasa obieramy, kroimy w kostkę (należy zostawić kilka kawałków do ozdobienia szklanek) i wkładamy do blendera. Jeżeli chcemy użyć ananasa
1 mango (dość spore),pół średniej wielkości ananasa (tylko musi być świeży),250-300 ml mleczka kokosowego,wycisnięty sok z jednej limonki,2-3 łyżki miodu Później oczywiscie trzeba wszystko ze soba połączyć w rozsądny sposób: Ananasa i mango obieramy, kroimy i wrzucamy do blendera. Dodajemy zimne