ukladamy do pojemnika zaroodpornego zalewajac wine.Wkladamy do piekarnika na 10 min.o tem.190st.Po wyjesciu posypujemy szczypiorkiem podawajac z pieczywem papryka czerwona;szczypiorek;pieprz;krewetki;
odcedzamy imbir od syropu.
W pierwszym przypadku słoiki zakręcamy, odstawiamy do ostygnięcia, chowamy do lodówki i zużywamy w przeciągu roku.
W drugim przypadku syrop wlewamy do butelki i postępujemy j/w, a plasterki imbiru posypujemy cukrem i suszymy na kratce do studzenia pieczywa przez noc
, cebulę oraz paprykę. Dodać chili (na początek mniejszą ilość), sok z limonki, ocet winny, oliwę oraz pieczywo. Przełożyć do pojemnika blendera i zmiksować. Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem oraz w razie konieczności cukrem i większą ilością chili. Chłodzić w lodówce przez minimum 2 godziny lub w
, łyżeczka soli, łyżka cukru, paczka (7-8g) suszonych drożdży,
szklanka to 250ml Do pojemnika w automacie, wlej najpierw wszystkie mokre składniki w podanej kolejności. Następnie wsypuj suche, również wg podanej kolejności. Włącz program do wyrabiania i rośnięcia ciasta (czas rośnięcia ok 45 min).
Po tym