filet z indyka 100g,polędwiczka wieprzowa 100g,schab bez kości 100 g,olej 2 łyżki,musztarda sarepska Tarsmak,sól,kurkuma,musztarda,miód,imbir,sól,pieprz czarny,pieprz ziołowy,czosnek,majeranek,sól,papryka słodka,płatki chilli,zioła prowansalskie,do indyka:,sól,kurkuma,miód,musztarda,imbir,do
Międzybrodzki Makaron gwiazdka 250g,bakłażan 3 szt,cebula 2 szt,masło 3 łyżki,czosnek 4 ząbki,sól,pieprz,zioła prowansalskie Makaron gotujemy według wskazówek na opakowaniu. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle. Bakłażany przekrajamy wzdłuż, z 3ch wydrążamy środki. Wszystkie środki i jedną
jabłkowego,szczypta ostrej papryki,1/2 łyżeczki słodkiej papryki,sól,pieprz,po szczypcie ziół prowansalskich oraz imbiru Do mięsa dodać jajko, przyprawy, sok z cytryny. Paprykę i cebulę drobniutko posiekać, a marchew oczyścić i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Połączyć z mięsem, wyrobić. Formować małe
prowansalskich,
1/2 łyżeczki bazylii,
Szczypta kurkumy i ostrej papryki,
Oliwa z oliwek Co wyniknie ze spotkania ?przybysza z Azji?- mocno już zeuropeizowanego, lecz wciąż niedocenionego bakłażana z jednym z flagowych przedstawicieli kuchni lotaryńskiej czyli quiche'a ?
Bakłażan
zupełnie jak nasz bigos. Dlatego warto przygotować od razu większą ilość potrawy, żeby wystarczyło co najmniej na dwie porcje.
(Przepis: archiwum miesięcznika Kuchnia) fasola;boczek;cebula;czosnek;olej;bulion;zioła prowansalskie;natka pietruszki;bułka;masło;