90 g cukru,1 jajko,40 ml oleju,50 ml mleka (o temperaturze pokojowej),140 g mąki pszennej,1 łyżeczka proszku do pieczenia,350 g czerwonej porzeczki W misce miksujemy cukier z jajkiem, aż do uzyskania gładkiej i jasnej masy. Dodajemy olej, mleko, proszek do pieczenia i mąkę. Miksujemy po raz kolejny
Czekoladowy spód:,90 g mąki pszennej,140 g gorzkiej czekolady,3 jajka,100 g masła,180 g cukru,Masa serowa i sos wiśniowy:,70 dag zmielonego twarogu,3 jajka,115 g cukru kryształu,laska wanilii,30 dag wiśni (świeże lub mrożone),30 g cukru,1 łyżka mąki ziemniaczanej Czekoladę kruszymy na mniejsze
godziny w chłodne miejsce. Po tym czasie mięso włóż do formy do pieczenia i piecz w 130-140 st. C około 90 minut (w zależności od wielkości udźca). Co kwadrans polewaj pieczeń wyciekającym sosem. ogórki;czosnek;rozmaryn;
1 kawałek surowego boczku (płat o wymiarach 30 x 30 cm), 1 pęczek tymianku, sól, pieprz, olej do smażenia, chińska przyprawa 'pięć smaków', 1 por, 2 marchewki, 1 cebula,2 łodygi selera naciowego, 6 ziarenek pieprzu, 1 gwiazdka anyżu, 3 strączki kardamonu, 400 ml czerwonego wina, 500 ml bulionu
Składniki ciasta: 300 g utartej marchewki, 4 jaja, 300 ml oleju roślinnego, 400 g cukru, 250 g mąki pszennej, łyżeczka proszku do pieczenia, łyżeczka sody oczyszczonej, pół łyżeczki cynamonu, szczypra soli, łyżka startych orzechów włoskich, 140 g rodzynek.
Składniki polewy: 150 g cukru-pudru