Zajazd Bias to powstały niedaleko małej wsi Wyszków kompleks hotelowo-restauracyjny, posiadający 60 miejsc noclegowych w pokojach jedno, dwu, trzy, czteroosobowych, 3 profesjonalnie wyposażone ... mazowieckie Wyszków Warszawska 1 07-200
80 dag mięsa krabów (może być z puszki), 1 jajko, 1 łyżka posiekanej świeżej kolendry, 1 mała papryczka chili Ponadto:, jajko i tarta bułka do panierowania, oliwa do smażenia Mięso z krabów drobniutko pokrój, dodaj świeżą kolendrę i jajko. Chili przekrój wzdłuż na połowę, oczyść z nasionek, a
. Jesli potrawa ma być dla małego dziecka, to mięso można posiekać, zmiksować wg upodobań malucha. Cebule można pominąć. W podobny sposób można przygotować mięso mielone z jagnięciny. Dla bardziej odważnych można dodać zmieloną kolendrę i kmin rzymski. kurczak;por;morele;pomidory;rodzynki;cynamon;woda;
4 dojrzałe, średniej wielkości gruszki,2 łyżki soku z cytryny,6 łyżek cukru pudru (5 + 1),2 łyżki likieru amaretto ,1 łyżka gorzkiego kakao,25 g mielonych migdałów,2 białka Gruszki obierz i pokój w drobną kostkę. Włóż do rondla, dodaj sok z cytryny, 1 łyżkę cukru pudru i gotuj na małym ogniu
Ciasto:,150 g mąki,25 g cukru,120 g masła,1 łyżka wody,Nadzienie:,2 jajka,50 g cukru,400 g sera na twaróg,1 opakowanie budyniu waniliowego 30 g miękkiego masła,8-6 jabłek,1 laska wanilii,1 cytryna. Przygotowanie tarta: Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy cukier i zimne masło pokrojone na małe