100g ryżu,
1 opakowanie papieru ryżowego,
1/2 świeżego ananasa,
1 papryka czerwona,
2 łodygi selera naciowego,
1 mini gołka zakopiańska,
2 łyżki wiórków kokosowych,
1 pęczek szczypiorku,
słodki sos chili,
sos sojowy,
sok z 1/2 limonki,
sól, pieprz, kurkuma 1. ryż ugotować z dodatkiem soli i kurkumy
. Przygotować blachę, ja użyłam blachy z piekarnika, ciasto upiekło się cieńsze. Blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia, rozłożyć ciasto. Piec 20 minut w temperaturze 170-180 stopni C na jasnozłoty kolor.
Jak biszkopt się upiecze, od razu zdjąć papier, przykryć ściereczką, posmarować biszkopt
Składniki: 10 udek,2 szklanki wody,2 liście laurowe,4 ziarna ziela angielskiego,8 ziarenek pieprzu kolorowego,3 czubate łyżki majeranku,2 łyżki tymianku,3 łyżki soli,papryka ostra albo słodka,1 litr przegotowanej zimnej wody, pergamin Do garnka wlewamy 2 szklanki wody, wrzucamy liście laurowe
Ciasto:,180 g mąki,90 g schłodzonego masła lub margaryny,1 żółtko,1-2 łyżeczki zimnej wody,sól,Nadzienie:,150 g zielonego groszku,mały brokuł,serek philadelphia,cytryna,świeża mięta,sól,pieprz kolorowy Posiekaj przesianą mąkę z masłem, dodaj żółtko, odrobinę soli i wodę. Szybko zagnieć ciasto (gdy
kanapkę: pomidory odsącz z oleju i pokrój w paski. Twarożek pokrusz widelcem, sałatę umyj i osusz, porwij na mniejsze kawałki.
Na placek tortilli rozsmaruj cienko pastę, dodaj porcje twarożku, suszonych pomidorów i liście sałaty. Zwiń jak kebab, możesz spiąć drewnianą wykałaczką lub zawinąć w papier