rumiano, odwracając w trakcie raz.
Szybko się smażą, więc spokojnie można najpierw przygotować powycinane ciasto, a następnie smażyć.
Wyłożyć na talerz z ręcznikiem papierowym aby odsączyć zbędny tłuszcz.
Posypać obficie cukrem pudrem.
Zjadać ze smakiem! mąka pszenna;cukier;cukier waniliowy;żółtka
6 dużych ziemniaków,
olej do głębokiego smażenia,
sól,
2 filety białej ryby,
1 jajko,
bułka tarta Przygotuj frytki: Ziemniaki obierz, pokrój w plasterki a potem wzdłuż na frytki. Pokrojone ziemniaki wypłucz zimną wodą i osusz papierowymi ręcznikami. Rozgrzej olej w głębokim rondlu (lub
ręcznikiem i usmaż na sporej ilości oliwy. Plasterki bakłażanów ułóż na papierowym ręczniku, który wchłonie nadmiar tłuszczu. Teraz zmiksuj bakłażany z jogurtem, wymieszaj z sokiem cytrynowym i pastą sezamową, przypraw do smaku solą. Podawaj na talerzykach, stawiając obok miseczkę z dobrą oliwą. Tę pastę
500g piersi kurczaka,2 duże jajka,4-5 łyżek wiórków kokosowych,4 łyżki bułki tartej,olej do smażenia,sól,pieprz do smaku Pierś kurczaka dokładnie umyć i osuszyć na papierowym ręczniku. Następnie pokroić pierś w duże kostki. Doprawić solą i pieprzem. Do miseczki wsypać wiórki kokosowe i bułkę tartą
młody kabaczek bez obierania lub starszy obrany i wydrążony jajko bułka tarta olej przyprawy kabaczek kroimy na cienkie krążki przyprawiamy panierujemy jak kotlet ismażymy na oleju przed podaniem odsączamy znadmiaru tłuszczu kładąc na papierowy ręcznik pycha jajko;bułka tarta;olej