Banany (po jednym na osobę), czekolada najlepiej deserowa (po 4 kostki na banana) Banany umyć, nie obierać. Wzdłuż boku banana robimy nacięcie (nacinamy przez skórkę i miąższ). W nacięcie wciskamy kostki czekolady (głęboko, żeby nie wystawały ponad skórkę). Banany zawijamy w folię i pieczemy na
szklanki migdałów bez skórki (podprażonych i grubo posiekanych) Robimy karmel. Mieszamy cukier, masło, miód w rondelku i podgrzewamy, aby masło się rozpuściło. Zmniejszamy ogień i gotujemy przez minutę, stale mieszając. Odstawiamy. Rozgrzewamy piekarnik do 180°C. Robimy nadzienie. Mieszamy cukier, migdały
i pieprzem, z tosta robimy grzanki. Na talerzu układamy grzanki, na nie kładziemy pomidory i na samą górę kładziemy nasz stek, delikatnie polewając go sosem z folii. Danie gotowe. polędwica wołowa;pieprz;sól morska;masło;mięta;pomidory;czosnek;ocet balsamiczny;bazylia;
kurczaka ostrym nożem robimy kieszeń i napełniamy ją farszem. W środek farszu wkładamy 1-2 słupki papryki. Oddzielnie zawijamy każdą porcję w natłuszczoną folię aluminiową, układamy na blasze i pieczemy 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C. Pod koniec pieczenia rozchylamy folię, by piersi kurczaka
* schab według uznania,
* jajko,
* mąka,
* masło,
* sól,
* pieprz,
* słodka papryka w proszku (1 łyżeczka),
* czosnek,
* przyprawa do masła,
* folia aluminiowa,
* oliwa z oliwek Z 1/2 kostki masła robimy masło ziołowo - czosnkowe (roztapiamy masło, dodajemy "przyprawę do masła, czosnek