techniki robienia wianków ozdobnych

Ozdoby wielkanocne ręcznie robione. Jak przygotować ozdoby wielkanocne z papieru oraz inne - DIY

Ozdoby wielkanocne ręcznie robione. Jak przygotować ozdoby wielkanocne z papieru oraz inne - DIY

Ozdoby wielkanocne możemy kupić w sklepie, ale warto wykonać je samodzielnie. Ręcznie robione dekoracje wielkanocne to świetny pomysł na kreatywne spędzenie czasu z rodziną. Zebraliśmy najciekawsze pomysły na oryginalne ozdoby wielkanocne z papieru i innych materiałów.

Polędwica a la tournedos na ziemniaczanym muślinie

odstawiamy na 6 min, aby odpoczęło. Piekarnika nie wyłączamy - wkładamy do niego przekrojonego, posolonego, popieprzonego, zroszonego kroplą oliwy i ozdobionego gałązką tymianku pomidorka cherry. Po 6 min wyjmujemy go i z powrotem wkładamy do piekarnika mięso (na 5 min). Taka technika zapewni nam równomierne

Ciasteczka z marmoladą

, Dekoracja , płatki musli Z podanych składników na ciasto - zagnieść, wyrobić i rozwałkować (cienko), wykrawać ozdobnymi foremkami ciasteczka, dać na wysmarowaną masłem blachę i upiec w 190 C, piec około 20 min. Gdy ciasteczka wystygną przełożyć marmoladą. Wszystkie składniki na polewę rozpuścić w rondelku

Tort z galaretką

15 jaj, 3szkl mąki, 3 szkl cukru,proszek do pieczenia, 3 duze smietany 30%, 1 galaretka truskawkowa,tabliczka czekolady, kuleczki ozdobne, pisaki cukrowe Zrobic 3 biszkopty. do kazdego 5 jaj szkl cukru ubijaC dodac szkl mąki z proszkiem do pieczenia. Kiedy bedą upieczone ostudzic. Na kartce wyciac

Karmelowe bezy z kremem kawowym

, kawę i ekstrakt waniliowy. Całość zmiksuj na gładki, jednolity krem uważając aby nie robić tego za długo ponieważ mogą pojawić się gródki masła. Kremem dekoruj przygotowane wcześniej beziki, na koniec posypując kakao i złotym ozdobnym cukrem białka;cukier;śmietana;kakao;cukier;kawa;

Pierogi z kapustą i grzybami

i kapustkę i razem dusimy. Przekładamy wszystko do głębokiej miski, doprawiamy solą i pieprzem. Mąkę przesiewamy, robimy dołek, wbijamy do niego jajko i wlewamy łyżkę roztopionego masła. Solimy. Powoli dolewamy niepełną szklankę ciepłej wody, właściwie tyle, ile "zabierze mąka". Rozrabiamy ciasto

Najnowsze