puszka kukurydzy, 1 seler, 2 marchewki, 1 pietruszka, 1 cebula, ząbek czosnku, pieprz, sól, imbir, gałka muszkatułowa, curry Marchew, pietruszkę i seler zetrzeć na tarce (duże oczka) Poszatkować cebulę, podsmażyć na oleju, dodać starte jarzyny, odsączoną kukurydzę, wyciśnięty przez praskę ząbek
. Paprykę, por, marchew w drobne, ładne paseczki. Na patelnię wlać olej. Wrzucić kapustę, podsmażyć. Potem dodać paprykę, marchew, por i starty na tarce imbir (1/4 łyżeczki).Wymieszać. Wrzucić makaron i kiełki. Polać sosem sojowym (tyle, ile lubimy). Na suchej patelni podprażyć ziarna sezamu. Do miseczek
1 pomidor, 1 cebula, 1 marchewka, 2 łyżki oleju do smażenia, 3 jajka, 1 łyżka sosu sojowego, 1 łyżeczka cukru, só, świeży pieprz 1/2 łyżki przyprawy warzywnej (mieszanki suszonych warzyw, przypraw i soli), 2 łyżki szczypiorku Pomidora pokrój w ćwiartki. Cebulę i szczypiorek pokrój w grube plastry
600 g ziemniaków,300 g marchewki,150 g posiekanych orzechów laskowych,2 żółtka,1 łyżka mąki ziemniaczanej,2 łyżki posiekanej natki pietruszki,olej do smażenia,przyprawy: sól, świeżo zmielony pieprz Ziemniaki i marchewkę umyj, obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Odciśnij i wymieszaj z natką
1 łyżka oleju sezamowego,
2 łyżeczki świeżego korzenia imbiru (obranego i startego na tarce),
1 duży ząbek czosnku,
1 czerwona papryka pokrojona w paski,
20 dag grzybków shiitake (same kapelusze) pokrojonych w cienkie plasterki,
3 duże dymki pokrojone w cienkie plasterki,
3 szklanki drobno