tarka do masła

Małgorzata Duży

Masz dosyć szybkiego psucia się jedzenia? Ten gadżet do przechowywania jest tani i naturalny

Masz dosyć szybkiego psucia się jedzenia? Ten gadżet do przechowywania jest tani i naturalny

Każdego dnia na świecie wyrzuca się bardzo dużą ilość jedzenia, podczas gdy nie każdy może sobie na nie pozwolić. Problem ten jest szczególnie dotkliwy w obecnych czasach, gdy żywność jest niezwykle droga.

Gotowanie z gadżetami od szefów kuchni

Dżinsowy fartuch od Jamiego Olivera, lista na zakupy od Nigelli Lawson, a może komplet patelni od Magdy Gessler? Znani kucharze i restauratorzy dosłownie wyskakują z lodówki: proponują narzędzia, pomoce, dodatki, które mają sprawić, by gotowanie stało się przyjemnością. Oto gadżety, które może spod choinki trafią i do Waszej kuchni.

Masło bazyliowe

kostka świeżego masła, 2 utarte ząbki czosnku, skórka otarta z cytryny, 2 garście dorodnych liści bazylii Cytrynę wyszorować i sparzyć, otrzeć skórkę na tarce (tylko żółtą część). Bazylię umyć i dobrze osuszyć. Układać listki jeden na drugim, zwijać ciasny rulonik i kroić bardzo ostrym nożem w

Masło rzodkiewkowo - ziołowe

230 gramów miękkiego masła, sok z połowy cytryny, 1/4 szklanki posiekanej świeżej mięty, 2 łyżki posiekanego szczypiorku, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, 5 rzodkiewek startych na grubej tarce lub pokrojonych w grube słupki, sól, świeżo zmielony pieprz W misce rozprowadź masło na gładką

Zupa pomidorowa z soczewicą i masłem orzechowym

zielonej soczewicy (niepełna),2 łyżki masła orzechowego Rosół lub bulion podgrzać. Obraną cebulę posiekać w piórka, imbir zetrzeć na tarce, czosnek drobno posiekać, pomidory pokroić w kostkę. Na dnie garnka rozgrzać 2 łyżki oliwy, podsmażyć cebule, dodać imbir, czosnek, chwilę razem go przesmażyć. Dodać

Zupa pomidorowa z soczewicą i masłem orzechowym - przepis blogera

zielonej soczewicy (niepełna),2 łyżki masła orzechowego Rosół lub bulion podgrzać. Obraną cebulę posiekać w piórka, imbir zetrzeć na tarce, czosnek drobno posiekać, pomidory pokroić w kostkę. Na dnie garnka rozgrzać 2 łyżki oliwy, podsmażyć cebule, dodać imbir, czosnek, chwilę razem go przesmażyć. Dodać

Chleb z grilla z serem i czosnkiem

chleb, masło, czosnek, żółty ser Utrzeć lub wycisnąć 2-3 ząbki czosnku, zetrzeć na tarce ok 30 dag żółtego sera. Ser i czonek zmiksować z miękkim masłem. Chleb ponacinać w kromki, ale tak żeby spód chleba pozostał nieprzecięty. Wysmarować masą kromki, zawinąć cały chleb w folię aluminiową i opiec

Najnowsze