2 jajka, 1/2 szklanki piwa, 1 szklanka mąki,
1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 piersi z kurczaka, przyprawy wg. uznania Mięso pokroić w paski- dodać przyprawy do smaku wg uznania, żółtka zmiksować, białka ubić i połączyć z pozostałymi produktami.
Kawałki mięsa z kurczaka obtaczać w cieście i
zieleninę.
Pokrój ser w podłużne paski zakańczając je z jednej strony na szpiczasto -
pozostawiając ścinki do zrobienia uszek.
Na każdy pomidorek zawijaj pasek sera, wbij poziomo z tyłu wykałaczkę podtrzymującą ogonek i cały zwój.
Z góry przypnij dwoma wykałaczkami główkę z jaja
. Ciasto cienko rozwałkować na stolnicy oprószonej mąką. Za pomocą radełka wyciąć z niego tułów owieczek o średnicy 5 cm i ich głowę o średnicy 3 cm. Nogi sporządzić z pasków ciasta o długości 2 1/2 cm. Wszystkie części posmarować mlekiem, połączyć ze sobą i ułożyć na papierze do pieczenia. Całość piec