wersji luksusowej można dodać:,
garść orzechów lub suszonych śliwek oraz rodzynek Drożdże i cukier rozpuścić w mleku i wodzie; dodać mąkę; wszystko wymieszać łyżką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (powinno mniej więcej podwoić swoją objętość). Do wyrośniętego ciasta dodać otręby, dodatki i
1 litr lodow waniliowych (mogą być tanie typu: Tesco lub Leader Price), 1/2 szklanki mleka, pare kropel aromatu waniliowego Dodatki w zaleznosci od upodoban np.:, nutella, wiórki kokosowe, czekolada starta na tarce, mielone migdały, mielona lub rozpuszczalna kawa Do blendera wlać kolejno wszystkie
usmażonym tuńczykiem. Razem wszystko dokładnie mieszamy. poooolllecccammm serdecznie danie to zaskoczy nie jedno podniebienie a w dodatku koszt na 5 osób to około 10 zł:)))dobre i tanie a dodam ze można zrobić to danie z ryżem makaron spaghetti;kukurydza;groszek;tuńczyk w sosie własnym;
)Suche składniki (mąka,sól,otręby i inne dodatki)wymieszać drewnianą łyżką.
3)Dodać drożdże + 3 szkl.wody - wymieszać tą samą drewnianą łyżką i odstawić do wyrośnięcia.
4)Ponownie wymieszać i odstawić do rośnięcia.
5)Gdy wyrośnie,ponownie wymieszać i wyłożyć do wysmarowanych
może być też zwykły roślinny żeby było taniej), sól,pieprz 1. Gotujemy 100g ryżu w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu i odstawiamy do ostygnięcia.
2. Wołowinę kroimy w poprzek włókien na małe, cienkie kawałki i marynujemy w sosie sojowym z dodatkiem mąki kukurydzianej przez 5-10 minut