1/2 szklanki cukru pudru , 60 g miękkiego masła , 2 żółtka , 60 ml śmietany (32%) , kakao (niesłodzone) do obtoczenia trufli , wiórki kokosowe do obtoczenia trufli, parę kropli esencji waniliowej, 2 gorzkie starte czekolady, 1 mleczna starta czekolada Zmieszaj mikserem masło z cukrem pudrem ,jak
przełożyć masą budyniową posypać cukrem pudrem
5. rożki. rozwałkować cisto wykrawać kwadraty na każdy kłaść ósmą część jabłka sklejać jak pierożki posmarować jajkiem i posypać cukrem
6. paluszki - wykrawać radełkiem długie paluszki smarować jajkiem i posypać solą i makiem. przepis trudno zapomnieć
Nowoczesna restauracja oferująca zarówno zestawy obiadowe, jak i deserowe. łódzkie Łódź Traugutta 18 90-113
.
Wciskamy sok z cytryny i limonki, mieszamy.
Dodajemy 1 łyżkę octu, mieszamy.
Dodajemy zasypane cukrem owoce wraz z całym sokiem jaki z nich powstał, cukrem z dna garnka, zachowane gałązki rozmarynu i resztę odmierzonego cukru.
Dodajemy skórkę z limonki i cytryny, startą gałkę i smażymy dżem, aż uzyska
cukru robimy karmel. Wciskamy sok z cytryny, dodajemy sok gruszkowy i mieszamy.
Dodajemy zasypane cukrem gruszki i rabarbar wraz z całym sokiem jaki 'puściły', skórkę otartą z cytryny, cynamon oraz pieprz.
Mieszamy i smażymy, aż dżem zacznie gęstnieć.
Dodajemy wino i listki tymianku, mieszamy i