500 g żołądków drobiowych,500 g wątróbek drobiowych,400 g pomidoró w puszcze bez skórki, brzoskwinie w syropie po jednej na talerz,puszka groszku zielonego,puszka kukurydzy,2 ogórki kiszone,średnia cebula,2 duże ziemniaki,4 czubate łyżeczki musztardy rosyjskiej,liść laurowy,łyżeczka soli, łyżeczka
Nowa restauracja w Piotrkowie Trybunalskim. Stylowe, nowoczesne wnętrze i szeroki wybór dań. Atrakcyjne ceny ! łódzkie Piotrków Trybunalski Grota Roweckiego 5 97-300
chleb tostowy,
3 jajka (jeśli robimy dużo trzeba trochę więcej),
trochę oleju Weź głęboki talerz i wybij jajka. Maczaj z dwóch stron chleb tostowy. Wlej troszkę oleju na patelnię i zaczekaj, aż się nagrzeje. Wykładaj chleb. Smaż je tak długo z obu stron, aż zrobią się złotożółte. Jak już będą
strony. Naleśniki układać w głębokim talerzu i każdy posypywać cukrem i mielonymi orzechami. Gotowe naleśniki przełożyć na płaski talerz i podawać na stół. jajko;masło;mleko;mąka;olej;orzechy włoskie;cukier;
4 banany, cukier, mąka, 1 jajko, 6 łyżek masła, rum Banany obierz i przekrój wzdłuż na połówki. Jeśli nie są wystarczająco dojrzałe, posyp je cukrem. Jajko roztrzep widelcem w głębokim talerzu. Połówki bananów panieruj w mące i jajku. Na dużej patelni rozgrzej masło, usmaż banany. W rondelku