talerze głębokie modne

Joanna Szczurek, Karolina Kielak

Najpiękniejsza zastawa stołowa na wiosnę

Najpiękniejsza zastawa stołowa na wiosnę

Jeżeli chcesz umilić sobie i swoim bliskim wspólny czas przy stole, wprowadź do jadalni wiosenne akcenty. Nic lepiej nie odda radosnego charakteru tej pory roku, niż kolorowa zastawa zdobiona motywami kwiatowymi i roślinnymi. Zobacz nasze propozycje i udekoruj swój stół na wiosnę!

Serwis obiadowy - modele a'la Bolesławiec robią furorę

Serwisu obiadowego nie może zabraknąć w żadnym domu. Wybór odpowiedniego kompletu zależy od preferencji. Część z nas potrzebuje kompletu tradycyjnego, a jednocześnie ponadczasowego, inni poszukują naczyń nowoczesnych, wpisujących się w trendy. Od wielu lat popularnością cieszą się naczynia a'la Bolesławiec. Ich piękne wzory robią furorę i zachęcają do zakupu. Na co zwrócić uwagę kupując serwis obiadowy? Jaki serwis obiadowy wybrać i na ile osób? Podpowiadamy!

"Mówią, że śpi się lepiej". Polski ekodesign od podszewki

Szukasz sprawdzonych patentów na lepszy sen? Gryka i orkisz w poduszce, pestki wiśni w kołdrze, lniane narzuty, pościel wygodna jak ulubiony t-shirt - mamy to wszystko. To polski, ekologiczny design, który poprawia jakość snu.

O wartości rzemiosła, tradycji i naczyniach z Bolesławca - wywiad z Magdą Gazur

taki tytuł wystawy? Magda Gazur: Chcemy opowiadać historie wielkich fabryk z bogatą historią na wystawie, gdzie ludzie są przyzwyczajeni do szybkiego oglądania, czytania i wchłaniania informacji. To, co jest dla mnie głębokie i ważne niekoniecznie musi być tak samo odbierane przez widzów, dlatego

Aranżacje stołów na różne okazje

niesłusznie, ponieważ jest to bardzo głęboka i poważna barwa, która idealnie nada się na uroczystości, świąteczne okazje oraz inne wydarzenia o podniosłej randze - mówi Paulina Stępień, w serwisie multimedialnym Kotlet.tv odpowiadająca m.in. za aranżacje. Aranżując stół w kolorze

Podano do stołu, czyli jaki serwis obiadowy wybrać

Podano do stołu, czyli jaki serwis obiadowy wybrać

Zanim kupisz komplet obiadowy: - Zastanów się, jak duży zestaw jest ci potrzebny. Standardowe serwisy przewidziane są dla 6 lub 12 osób, co oznacza, że w zestawie jest po 6 lub 12 sztuk talerzy głębokich, płytkich i

Tosty delicje

chleb tostowy, 3 jajka (jeśli robimy dużo trzeba trochę więcej), trochę oleju Weź głęboki talerz i wybij jajka. Maczaj z dwóch stron chleb tostowy. Wlej troszkę oleju na patelnię i zaczekaj, aż się nagrzeje. Wykładaj chleb. Smaż je tak długo z obu stron, aż zrobią się złotożółte. Jak już będą

Kremowe naleśniki

strony. Naleśniki układać w głębokim talerzu i każdy posypywać cukrem i mielonymi orzechami. Gotowe naleśniki przełożyć na płaski talerz i podawać na stół. jajko;masło;mleko;mąka;olej;orzechy włoskie;cukier;

Płonące banany

4 banany, cukier, mąka, 1 jajko, 6 łyżek masła, rum Banany obierz i przekrój wzdłuż na połówki. Jeśli nie są wystarczająco dojrzałe, posyp je cukrem. Jajko roztrzep widelcem w głębokim talerzu. Połówki bananów panieruj w mące i jajku. Na dużej patelni rozgrzej masło, usmaż banany. W rondelku

Banany panierowane

4 banany,cukier,mąka,jajko,6 łyżek masła,rum,orzechy lub daktyle Banany obierz i przekrój wzdłuż na połówki. Jeśli nie są wystarczająco dojrzałe, posyp je cukrem. Jajko roztrzep widelcem w głębokim talerzu. Połówki bananów panieruj w mące i jajku. Na dużej patelni rozgrzej masło, usmaż banany. W

Smażone kalmary

600 g kalmarów loligol, 200 g mąki, 1 l oleju do smażenia, sól, 1 cytryna Kalmary pokrój w pierścienie, obtocz w mące i smaż na głębokim oleju przez kilka minut. Wyłóż na talerz i dopraw solą. Podawaj na ciepło, dodając do każdej porcji ćwiartkę cytryny. kalmary;mąka;olej;cytryna;

Najnowsze