talerze głębokie kolorowe jaka cena

Karolina Mucha

Wrzosy w doniczkach, czyli jesienna dekoracja

Wrzosy w doniczkach, czyli jesienna dekoracja

Wrzosy to bezkonkurencyjnie symbol jesieni. Kolorowe drobne kwiaty prezentują się pięknie zarówno pojedyncze w doniczce, jak i dekoracyjnym zestawieniu. Fioletowe, różowe, białe - wszystkie wyglądają bardzo urokliwie. Jakie aranżacje tworzyć i jak odpowiednio pielęgnować wrzosy by były piękną jesienną dekoracją? Zachęcamy do przeczytania artykułu.

Aranżacje stołów na różne okazje

W zależności od okazji, czy wyprawiamy uroczystą kolację, śniadanie we dwoje, czy zabawę karnawałową, warto poświęcić kilka chwil na aranżację wnętrza, w którym będą przebywać nasi biesiadnicy. Jednym z centralnych miejsc jest stół jadalniany, który powinien zachęcać nie tylko pięknymi zapachami, ale także oprawą, która na długo zapadnie w pamięci zarówno gości, jak i gospodarzy.

Sałatka jako główne danie

100g kolorowego makaronu,120g rukoli,50g pestek słonecznika,2 pomidory,2 jajka,2 łyżki oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego,1 łyżeczka musztardy,sól,pieprz,czosnek granulowany,sok z 1/2 cytryny Makaron ugotować al dente, zahartować zimną wodą. Rukolę umyć, odsączyć, podrzeć na mniejsze kawałki

kolorowe roladki

. Każdą masę miksujemy dodatkowo jeszcze z 1/3 miękkiego masła. Solimy do smaku. Każdy filet smarujemy jedną z paprykowych past i zwijamy jak roladkę. Panierujemy maczając najpierw w bułce tartej, potem w jajku i jeszcze raz w bułce tartej. Smażymy z obu stron na głębokim tłuszczu. Podajemy gorące jako

Kolorowa frittata z owocami morza

, aż frittata się napuszy i będzie&; 65279; delikatnie przyrumieniona. Wyjmujemy formę z piekarnika, posypujemy pokrojonymi w kostkę pomidorami, doprawiamy świeżo zmielonym&; 65279; pieprzem kolorowym po 5 minutach kroimy w ćwiartki i wyjmujemy z formy na talerze. Można podawać na ciepło jak i na

Sznycle warzywne - z kalarepy i selera

obrać ze skóry, pokroić na plastry grubości około 1,5 centymetra. W garnku zagotować wodę, posolić. Plastry selera i kalarepy obgotować przez 3-4 minuty. Nie rozgotować! Obgotowane warzywa ostudzić, przyprawić pieprzem kolorowym, ewentualnie dosolić. Przygotować 3 miseczki lub 3 głębokie talerze. W

Tosty delicje

chleb tostowy, 3 jajka (jeśli robimy dużo trzeba trochę więcej), trochę oleju Weź głęboki talerz i wybij jajka. Maczaj z dwóch stron chleb tostowy. Wlej troszkę oleju na patelnię i zaczekaj, aż się nagrzeje. Wykładaj chleb. Smaż je tak długo z obu stron, aż zrobią się złotożółte. Jak już będą

Najnowsze