Punkt Sporny to elegancka przestrzeń, w której dobra muzyka spotyka się z wyśmienitym jedzeniem.
Za dania panuje tu kuchnia fusion, a na talerzach pojawiają się wariacje smaków z różnych zakątków Europy. Propozycje dań zadowolą nawet najbardziej wybredne podniebienia, spod ręki szefa kuchni
słodką i zmielone orzechy. Zwilżonymi dłońmy formować kulki wielkości orzecha włoskiego i każdą obtaczać w papryce, orzechach, szczypiorku. Ułożyć kulki na talerzy w papierowych foremkach. Idealne i szybkie dla niespodziewanych gości. Przekąski idealne i szybkie dla niespodziewanych gości z kilku
pozostawiamy na niej mięso przez 5 minut. Następnie mięso przekładamy na talerz i przykrywamy folią aluminiową, żeby nie wystygło. Na patelnię wlewamy maggi, rosół i porto. Doprowadzamy do wrzenia i odparowujemy tak długo, aż sos nabierze konsystencji syropu. Zdejmujemy z ognia i energicznie ubijając, dodajemy
spodniej (brzusznej) strony i dłonią lekko rozpłaszcz na desce. Teraz czas zająć się makaronem sojowym - pokrój go na krótkie (1,5-2 cm) kawałki i przesyp na płaski talerz. Do miski wbij jajko i roztrzep je rózgą z wodą mineralną. Nadal energicznie mieszając, powolutku wsypuj mąkę. Przerwij mieszanie