talerze do zupy tanie

Wioleta Bednarczyk

Kolorowa zastawa stołowa, która odmieni stół. Te kolory zachwycają

Kolorowa zastawa stołowa, która odmieni stół. Te kolory zachwycają

O tym jak ważna jest zastawa stołowa i serwis obiadowy nikogo nie trzeba przekonywać. Choć jej zastosowanie jest z reguły praktyczne, może mieć także chrakter dekoracyjny. Wyjąkowe okazje zasługują na zastawę stołową w pięknych kolorach. Gdzie taką kupić i ile warto wydać? Podpowiadamy i przedstawiamy 18 pięknych produktów, które teraz można kupić z dużym rabatem.

Kuchenka mikrofalowa - czy warto mieć ją w kuchni?

Kuchenka mikrofalowa ma swoich zwolenników oraz przeciwników. Jedni nie wyobrażają sobie kuchni bez tego sprzętu, inni uważają, że to zbędny wydatek, a podgrzewane w ten sposób jedzenie nie jest zdrowe. Sprawdziliśmy, jakie zalety i wady ma ten sprzęt i czym kierować się przy jego wyborze.

Tanie spaghetti

mielonegi i sól. Gdy mieso bedzie już usmarzone dodaj koncentraty i nieco wody. Dokładnie wymieszaj, na koniec dodając ogerano. Ugotuj makaron wg. przepisu na opakowaniu. Smietanke wlej do miseczki, dodaj duzo czosnku i koperku, nico soli i pieprzu. Na talerz nakładać makaron, polewać sosem i na wierzch

Zupa Vichyssoise

1 duży por, 3-4 ziemniaki, 1.5 szklanki bulionu warzywnego, jogurt lub śmietana Pora pokroić w plasterki, ziemniaki w niewielką kostkę. Przesmażyć kilka minut na maśle. Zalać bulionem, dodać gałkę muszkatołową i gotować do miękkości. Zupę zmiksować i doprawić. Na talerzach ozdobić śmietaną i

Zupa owocowa

pokrojone jabłka. Gotować do miękkości jabłek, ale nie rozgotować. Dodać kisiel wymieszany w zimnej wodzie i sok z cytryny oraz małą szczyptę cynamonu. Śmietanę zahartować i dodać do gotującej się zupy. Schłodzić. Makaron ugotować wg przepisu. Na talerz wyłożyć 2 - 3 łyżki makaronu i zalać chłodną zupą

Zupa czosnkowa

. Przecedzić. Posiekać czosnek i włożyć do wazy. W miseczce ubić żółtko z oliwą na lekki majonez, dodać trochę bulionu i świeże listki tymianku. Połączyć z resztą bulionu, przelać do wazy, doprawić do smaku. Podpieczone w piekarniku kawałki chleba rozłożyć na talerze, zalać zupą. Jeść natychmiast. tymianek

Zupa wiśniowa

wymieszaną ze śmietaną i jeszcze raz zagotuj, stale mieszając. Pozostałe owoce ułóż w głębokich talerzach i zalewaj gorącą zupą. Możesz podać na gorąco, ale zupa jest także pyszna po schłodzeniu. wiśnie;cukier;śmietana;mąka;cynamon;

Najnowsze