talerze do zupy praktyczne cena

Karolina Mucha

Kolorowe akcesoria do kuchni - oferta Biedronki!

Kolorowe akcesoria do kuchni - oferta Biedronki!

Choć aura za oknem nie codziennie jest wakacyjna, mamy lato, a co za tym idzie, lato w domu, lato w kuchni. Biedronka z tej okazji przygotowała specjalną, kolorową ofertę akcesoriów i sprzętów do kuchni! Co znajdziecie w dyskoncie? Czajniki, szklanki, młynki do kawy, spieniacze do mleka, obrusy, kolorowe miski i talerze, deski do krojenia, a także poduszki na krzesła! Nie czekajcie ani chwili!

Gadżety do Twojej kuchni [TOP 10]

Przygotowaliśmy dla Was 10 gadżetów, które znajdą zastosowanie w każdej kuchni.

Zupa Vichyssoise

1 duży por, 3-4 ziemniaki, 1.5 szklanki bulionu warzywnego, jogurt lub śmietana Pora pokroić w plasterki, ziemniaki w niewielką kostkę. Przesmażyć kilka minut na maśle. Zalać bulionem, dodać gałkę muszkatołową i gotować do miękkości. Zupę zmiksować i doprawić. Na talerzach ozdobić śmietaną i

Zupa owocowa

pokrojone jabłka. Gotować do miękkości jabłek, ale nie rozgotować. Dodać kisiel wymieszany w zimnej wodzie i sok z cytryny oraz małą szczyptę cynamonu. Śmietanę zahartować i dodać do gotującej się zupy. Schłodzić. Makaron ugotować wg przepisu. Na talerz wyłożyć 2 - 3 łyżki makaronu i zalać chłodną zupą

Zupa czosnkowa

. Przecedzić. Posiekać czosnek i włożyć do wazy. W miseczce ubić żółtko z oliwą na lekki majonez, dodać trochę bulionu i świeże listki tymianku. Połączyć z resztą bulionu, przelać do wazy, doprawić do smaku. Podpieczone w piekarniku kawałki chleba rozłożyć na talerze, zalać zupą. Jeść natychmiast. tymianek

Zupa wiśniowa

wymieszaną ze śmietaną i jeszcze raz zagotuj, stale mieszając. Pozostałe owoce ułóż w głębokich talerzach i zalewaj gorącą zupą. Możesz podać na gorąco, ale zupa jest także pyszna po schłodzeniu. wiśnie;cukier;śmietana;mąka;cynamon;

Zupa wiśniowa

dodatkiem cynamonu lub skórki z cytryny, słodzimy i dodajemy szczyptę soli. Gotujemy krótko, ok. 5 minut, miksujemy na krem. Pozostałe owoce układamy w głębokich talerzach i zalewamy zupą. Na wierzchu układamy kulkę lodów wiśniowych i kleks ze śmietany. Rada: Zupę można podawać na ciepło, ale jest także

Najnowsze