talerze do zupy nowoczesne ceny

Karolina Kielak

Zestaw porcelany - jak wybrać najlepszej jakości naczynia?

Zestaw porcelany - jak wybrać najlepszej jakości naczynia?

Naczynia z porcelany cieszą się dużym zainteresowaniem. Nic dziwnego, uniwersalny wygląd jest w cenie. Białe naczynia są eleganckie, klasyczne i z pewnością nigdy nie wyjdą z mody. Zestaw obiadowy z porcelany oraz zestaw do kawy z porcelany ma szereg zalet. Jakich? Postanowiliśmy sprawdzić i podpowiedzieć wam jak wybrać najlepszej jakości naczynia.

Duka: nowa zastawa Tillatala [CENY]

W sklepach Duka pojawiła się nowa zastawa. Tillatala spodoba się miłośnikom kamionki i prostych form.

Nowoczesny gulasz ostro-słodki

500 g żołądków drobiowych,500 g wątróbek drobiowych,400 g pomidoró w puszcze bez skórki, brzoskwinie w syropie po jednej na talerz,puszka groszku zielonego,puszka kukurydzy,2 ogórki kiszone,średnia cebula,2 duże ziemniaki,4 czubate łyżeczki musztardy rosyjskiej,liść laurowy,łyżeczka soli, łyżeczka

Zupa Vichyssoise

1 duży por, 3-4 ziemniaki, 1.5 szklanki bulionu warzywnego, jogurt lub śmietana Pora pokroić w plasterki, ziemniaki w niewielką kostkę. Przesmażyć kilka minut na maśle. Zalać bulionem, dodać gałkę muszkatołową i gotować do miękkości. Zupę zmiksować i doprawić. Na talerzach ozdobić śmietaną i

Zupa owocowa

pokrojone jabłka. Gotować do miękkości jabłek, ale nie rozgotować. Dodać kisiel wymieszany w zimnej wodzie i sok z cytryny oraz małą szczyptę cynamonu. Śmietanę zahartować i dodać do gotującej się zupy. Schłodzić. Makaron ugotować wg przepisu. Na talerz wyłożyć 2 - 3 łyżki makaronu i zalać chłodną zupą

Zupa czosnkowa

. Przecedzić. Posiekać czosnek i włożyć do wazy. W miseczce ubić żółtko z oliwą na lekki majonez, dodać trochę bulionu i świeże listki tymianku. Połączyć z resztą bulionu, przelać do wazy, doprawić do smaku. Podpieczone w piekarniku kawałki chleba rozłożyć na talerze, zalać zupą. Jeść natychmiast. tymianek

Zupa wiśniowa

wymieszaną ze śmietaną i jeszcze raz zagotuj, stale mieszając. Pozostałe owoce ułóż w głębokich talerzach i zalewaj gorącą zupą. Możesz podać na gorąco, ale zupa jest także pyszna po schłodzeniu. wiśnie;cukier;śmietana;mąka;cynamon;

Najnowsze