talerze do zupy modne

Wioleta Bednarczyk

Kolorowa zastawa stołowa, która odmieni stół. Te kolory zachwycają

Kolorowa zastawa stołowa, która odmieni stół. Te kolory zachwycają

O tym jak ważna jest zastawa stołowa i serwis obiadowy nikogo nie trzeba przekonywać. Choć jej zastosowanie jest z reguły praktyczne, może mieć także chrakter dekoracyjny. Wyjąkowe okazje zasługują na zastawę stołową w pięknych kolorach. Gdzie taką kupić i ile warto wydać? Podpowiadamy i przedstawiamy 18 pięknych produktów, które teraz można kupić z dużym rabatem.

Jaki serwis obiadowy wybrać? Tworzymy oryginalne zestawy

W każdym domu powinien być chociaż jeden serwis obiadowy. Talerze, filiżanki, kubki, miski to naczynia, z których korzysta się nie tylko od święta, ale każdego dnia. Podpowiadamy, jak wybrać oryginalny zestaw obiadowy. Znajdziesz tu klasyczne i niecodzienne propozycje naczyń stołowych, które podkręcą nie tylko wygląd jadalni, ale smak ulubionych potraw i napojów.

Nakrycie stołu: aranżacja na wesele

Przy weselnym stole spędza się sporo czasu. Warto więc zadbać o wygodę gości i przygotować stół, przy którym czas miło upłynie. Pięknie nakryty stół podkreśla uroczysty charakter spotkania. Prawidłowo ułożona zastawa ułatwia spożywanie posiłków. Jak zatem prawidłowo przygotować weselny stół?

Zioła na balkonie

Zioła na balkonie

, fabrykaform.pl, okazje.info Bycie fit staje się coraz bardziej modne. Ludzie coraz częściej analizują to, co jedzą, by wywierało odpowiedni wpływ na nasze zdrowie i ładnie wyglądało na talerzu podczas obiadu w domu lub tego przygotowanego do pracy. Zioła

Aranżacje stołów na różne okazje

granatowym warto wybrać biały obrus, który ładnie skontrastuje się z ciemnymi dodatkami. Na granatowej podkładce (do zakupienia np. w Ikea) ułożyć można zastawę złożoną w dwóch kolekcji - białej i szklanej (Claro i Leonika od AlmiDécor). To bardzo gustowny zestaw składający się z trzech talerzy

Zupa Vichyssoise

1 duży por, 3-4 ziemniaki, 1.5 szklanki bulionu warzywnego, jogurt lub śmietana Pora pokroić w plasterki, ziemniaki w niewielką kostkę. Przesmażyć kilka minut na maśle. Zalać bulionem, dodać gałkę muszkatołową i gotować do miękkości. Zupę zmiksować i doprawić. Na talerzach ozdobić śmietaną i

Zupa owocowa

pokrojone jabłka. Gotować do miękkości jabłek, ale nie rozgotować. Dodać kisiel wymieszany w zimnej wodzie i sok z cytryny oraz małą szczyptę cynamonu. Śmietanę zahartować i dodać do gotującej się zupy. Schłodzić. Makaron ugotować wg przepisu. Na talerz wyłożyć 2 - 3 łyżki makaronu i zalać chłodną zupą

Zupa czosnkowa

. Przecedzić. Posiekać czosnek i włożyć do wazy. W miseczce ubić żółtko z oliwą na lekki majonez, dodać trochę bulionu i świeże listki tymianku. Połączyć z resztą bulionu, przelać do wazy, doprawić do smaku. Podpieczone w piekarniku kawałki chleba rozłożyć na talerze, zalać zupą. Jeść natychmiast. tymianek

Zupa wiśniowa

wymieszaną ze śmietaną i jeszcze raz zagotuj, stale mieszając. Pozostałe owoce ułóż w głębokich talerzach i zalewaj gorącą zupą. Możesz podać na gorąco, ale zupa jest także pyszna po schłodzeniu. wiśnie;cukier;śmietana;mąka;cynamon;

Zupa wiśniowa

dodatkiem cynamonu lub skórki z cytryny, słodzimy i dodajemy szczyptę soli. Gotujemy krótko, ok. 5 minut, miksujemy na krem. Pozostałe owoce układamy w głębokich talerzach i zalewamy zupą. Na wierzchu układamy kulkę lodów wiśniowych i kleks ze śmietany. Rada: Zupę można podawać na ciepło, ale jest także

Najnowsze