Elegancka restauracja oferująca dania kuchni staropolskiej w stosunkowo niskiej cenie. śląskie Legnica Dziennikarska 7-9 59-220
ćwiartki, oliwki w plasterki, a cebulę w cienkie piórka. Składniki sałatki układamy na talerzu, robimy sos, łącząc wszystkie składniki, polewamy nim sałatkę. Dekorujemy listkami natki. sałata;jajko;pomidory;oliwki;cebula;natka pietruszki;czosnek;cukier;pieprz;
4 spore pomidory (świeże lub z puszki), 2 marchewki, 25 dag małej kolorowej fasoli, 5 ząbków czosnku, 3 ziemniaki, 2-5 łyżek oliwy (zależnie od upodobań), garść ugotowanego makaronu kolanka (to znaczy tyle, żeby po kilka kolanek pływało w każdym talerzu), garść bazylii, 2-3 łyżki startego parmezanu
, przykrywamy i, co chwila mieszając, dusimy 8-10 minut. Na końcu wlewamy śmietankę i podgrzewamy. Kuskus wykładamy na ogrzany talerz, rozdrabiamy widelcem, polewamy przygotowanym sosem, posypujemy parmezanem. wywar;parówki;parmezan;papryka;masło;sos tabasco;pieprz;
słodką i zmielone orzechy. Zwilżonymi dłońmy formować kulki wielkości orzecha włoskiego i każdą obtaczać w papryce, orzechach, szczypiorku. Ułożyć kulki na talerzy w papierowych foremkach. Idealne i szybkie dla niespodziewanych gości. Przekąski idealne i szybkie dla niespodziewanych gości z kilku