talerze do zupy eleganckie cena

Karolina Kielak

Zestaw porcelany - jak wybrać najlepszej jakości naczynia?

Zestaw porcelany - jak wybrać najlepszej jakości naczynia?

Naczynia z porcelany cieszą się dużym zainteresowaniem. Nic dziwnego, uniwersalny wygląd jest w cenie. Białe naczynia są eleganckie, klasyczne i z pewnością nigdy nie wyjdą z mody. Zestaw obiadowy z porcelany oraz zestaw do kawy z porcelany ma szereg zalet. Jakich? Postanowiliśmy sprawdzić i podpowiedzieć wam jak wybrać najlepszej jakości naczynia.

Homla wyprzedaje piękną ceramikę i szkło za ułamek ceny! Idealne na stół świąteczny

Odpowiednia oprawa jedzenia wpływa nie tylko na walory estetyczne, ale też sprawia, że wszystko smakuje lepiej. Piękne ceramiczne i szklane talerze staną się elegancką dekoracją każdego stołu.

Aranżacje stołów na różne okazje

W zależności od okazji, czy wyprawiamy uroczystą kolację, śniadanie we dwoje, czy zabawę karnawałową, warto poświęcić kilka chwil na aranżację wnętrza, w którym będą przebywać nasi biesiadnicy. Jednym z centralnych miejsc jest stół jadalniany, który powinien zachęcać nie tylko pięknymi zapachami, ale także oprawą, która na długo zapadnie w pamięci zarówno gości, jak i gospodarzy.

Zupa Vichyssoise

1 duży por, 3-4 ziemniaki, 1.5 szklanki bulionu warzywnego, jogurt lub śmietana Pora pokroić w plasterki, ziemniaki w niewielką kostkę. Przesmażyć kilka minut na maśle. Zalać bulionem, dodać gałkę muszkatołową i gotować do miękkości. Zupę zmiksować i doprawić. Na talerzach ozdobić śmietaną i

Zupa owocowa

pokrojone jabłka. Gotować do miękkości jabłek, ale nie rozgotować. Dodać kisiel wymieszany w zimnej wodzie i sok z cytryny oraz małą szczyptę cynamonu. Śmietanę zahartować i dodać do gotującej się zupy. Schłodzić. Makaron ugotować wg przepisu. Na talerz wyłożyć 2 - 3 łyżki makaronu i zalać chłodną zupą

Zupa czosnkowa

. Przecedzić. Posiekać czosnek i włożyć do wazy. W miseczce ubić żółtko z oliwą na lekki majonez, dodać trochę bulionu i świeże listki tymianku. Połączyć z resztą bulionu, przelać do wazy, doprawić do smaku. Podpieczone w piekarniku kawałki chleba rozłożyć na talerze, zalać zupą. Jeść natychmiast. tymianek

Zupa wiśniowa

wymieszaną ze śmietaną i jeszcze raz zagotuj, stale mieszając. Pozostałe owoce ułóż w głębokich talerzach i zalewaj gorącą zupą. Możesz podać na gorąco, ale zupa jest także pyszna po schłodzeniu. wiśnie;cukier;śmietana;mąka;cynamon;

Zupa wiśniowa

dodatkiem cynamonu lub skórki z cytryny, słodzimy i dodajemy szczyptę soli. Gotujemy krótko, ok. 5 minut, miksujemy na krem. Pozostałe owoce układamy w głębokich talerzach i zalewamy zupą. Na wierzchu układamy kulkę lodów wiśniowych i kleks ze śmietany. Rada: Zupę można podawać na ciepło, ale jest także

Najnowsze