talerze do zupy ładne ceny

Karolina Mucha

Kolorowe akcesoria do kuchni - oferta Biedronki!

Kolorowe akcesoria do kuchni - oferta Biedronki!

Choć aura za oknem nie codziennie jest wakacyjna, mamy lato, a co za tym idzie, lato w domu, lato w kuchni. Biedronka z tej okazji przygotowała specjalną, kolorową ofertę akcesoriów i sprzętów do kuchni! Co znajdziecie w dyskoncie? Czajniki, szklanki, młynki do kawy, spieniacze do mleka, obrusy, kolorowe miski i talerze, deski do krojenia, a także poduszki na krzesła! Nie czekajcie ani chwili!

Aranżacje stołów na różne okazje

W zależności od okazji, czy wyprawiamy uroczystą kolację, śniadanie we dwoje, czy zabawę karnawałową, warto poświęcić kilka chwil na aranżację wnętrza, w którym będą przebywać nasi biesiadnicy. Jednym z centralnych miejsc jest stół jadalniany, który powinien zachęcać nie tylko pięknymi zapachami, ale także oprawą, która na długo zapadnie w pamięci zarówno gości, jak i gospodarzy.

Zupa Vichyssoise

1 duży por, 3-4 ziemniaki, 1.5 szklanki bulionu warzywnego, jogurt lub śmietana Pora pokroić w plasterki, ziemniaki w niewielką kostkę. Przesmażyć kilka minut na maśle. Zalać bulionem, dodać gałkę muszkatołową i gotować do miękkości. Zupę zmiksować i doprawić. Na talerzach ozdobić śmietaną i

Zupa szpinakowa

jakości - posiekane, a nie zmielone na miazgę) i zalać wodą (około 3/4 litra). Gdy się zagotuje wrzucić kostkę bulionową. Gotować około 5 minut (gdy się gotuje zbyt długo zupa traci swą ładną zieleń), pod koniec wrzucić serek topiony i przyprawić świeżo startą gałką muszkatołową i pieprzem. Krótko

Cebulowa zupa

4 duże białe cebule, butelka białego wytrawnego wina, łyżka mąki, bagietka, ser gruyere, bulion wołowy, szczypta brązowego cukru, Cebule obrać i posiekać, obsmażyć na oliwie z oliwek i następnie dodać szczyptę cukru, dusić około godziny, aż cebula ładnie się skarmelizuje i nabierze ciemno-brązowego

Zupa owocowa

pokrojone jabłka. Gotować do miękkości jabłek, ale nie rozgotować. Dodać kisiel wymieszany w zimnej wodzie i sok z cytryny oraz małą szczyptę cynamonu. Śmietanę zahartować i dodać do gotującej się zupy. Schłodzić. Makaron ugotować wg przepisu. Na talerz wyłożyć 2 - 3 łyżki makaronu i zalać chłodną zupą

Zupa czosnkowa

. Przecedzić. Posiekać czosnek i włożyć do wazy. W miseczce ubić żółtko z oliwą na lekki majonez, dodać trochę bulionu i świeże listki tymianku. Połączyć z resztą bulionu, przelać do wazy, doprawić do smaku. Podpieczone w piekarniku kawałki chleba rozłożyć na talerze, zalać zupą. Jeść natychmiast. tymianek

Najnowsze