talerze deserowe tanie

Karolina Kielak

Kolorowe talerze - ożywią kuchnię i jadalnię

Kolorowe talerze - ożywią kuchnię i jadalnię

Jeszcze do niedawna najczęściej wybieranym kolorem naczyń kuchennych była biel. To kolor uniwersalny, który sprawdzał się zarówno na co dzień jak i od święta. Obecnie coraz częściej i chętniej kupujemy kolorowe talerze, które w najlepszy sposób ożywiają kuchnię, wprowadzają ciekawy akcent kolorystyczny do nakrycia stołu i pięknie go zdobią. Wybraliśmy dla was kolorowe talerze, które zachwycają wzorami!

Jaki komplet obiadowy wybrać? Ten w kwiaty jest delikatny, na czasie i teraz tańszy o 50%!

Komplet obiadowy jest niezbędny w każdym domu - podajemy na nim codzienne obiady, uroczyste kolacje i świąteczne potrawy. Jaki komplet obiadowy wybrać, by posłużył na lata? Podpowiadamy, na co zwrócić uwagę przy jego wyborze i prezentujemy ciekawe komplety, które sprawdzą się w każdym domu - bez względu na preferowany styl! Teraz większość naczyń kupisz taniej o połowę.

Tanie spaghetti

mielonegi i sól. Gdy mieso bedzie już usmarzone dodaj koncentraty i nieco wody. Dokładnie wymieszaj, na koniec dodając ogerano. Ugotuj makaron wg. przepisu na opakowaniu. Smietanke wlej do miseczki, dodaj duzo czosnku i koperku, nico soli i pieprzu. Na talerz nakładać makaron, polewać sosem i na wierzch

Tort czekoladowo-pistacjowy

Ciasto:, 1/2 szklanki masła (pokrojonego w kostkę) + dodatkowe do wysmarowania formy, 1 szklanka mąki + dodatkowa do formy, 1/2 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia, 230 g czekolady deserowej (grubo posiekanej), 1.25 szklanki cukru, 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego, 2 duże jajka, 1/2

Deser z gruszek

3 gruszki, * 1 szklanka białego wina deserowego, * 1-2 łyżeczki cukru, * 6 łyżek miodu akacjowego, * szczypta szafranu, * 4 łyżeczki koniaku Hennessy, * 1-2 łyżki posiekanych orzeszków pistacjowych (albo migdały orzechy laskowe), * 1 łyżka soku z cytryny Gruszki obrać, oczyścić z gniazd nasiennych

Wątróbka z szałwią i jabłkiem

50 dag wątróbki (cielęcej lub wieprzowej), 6 dag masła (najlepiej sklarowanego), 2 łyżki mąki, sok z 1 cytryny, deserowe jabłko, 3 łyżki posiekanych listków świeżej szałwii, łyżka oleju słonecznikowego, pieprz, sól, listki szałwii i plasterki cytryny do przybrania Wątróbkę

Deser czekoladowy z sosem wiśniowym

podgrzewaj, mieszając trzepaczką, aż sos się zagotuje i zgęstnieje. Trwa to około 5 minut. Ostudź i wstaw na co najmniej godzinę do lodówki. Zastudzony krem czekoladowy wyłóż na talerz, zdejmij folię i pokrój na porcje. Podawaj z podgrzanym sosem wiśniowym. czekolada deserowa;masło;cukier;kakao;żółtka;woda

Najnowsze