talerze deserowe praktyczne

Karolina Kielak

Kolorowe talerze - ożywią kuchnię i jadalnię

Kolorowe talerze - ożywią kuchnię i jadalnię

Jeszcze do niedawna najczęściej wybieranym kolorem naczyń kuchennych była biel. To kolor uniwersalny, który sprawdzał się zarówno na co dzień jak i od święta. Obecnie coraz częściej i chętniej kupujemy kolorowe talerze, które w najlepszy sposób ożywiają kuchnię, wprowadzają ciekawy akcent kolorystyczny do nakrycia stołu i pięknie go zdobią. Wybraliśmy dla was kolorowe talerze, które zachwycają wzorami!

Talerz na ciasto - szklany czy ceramiczny? Podpowiadamy jaki wybrać!

Naczynia, na jakich serwujemy dania, ciasta czy przekąski ma ogromne znaczenie. Jaki talerz na ciasto sprawdzi się najlepiej? Szklany czy ceramiczny? Talerz ozdobny do ciasta czy gładki? Przychodzimy z odsieczą!

Jaki komplet obiadowy wybrać? Ten w kwiaty jest delikatny, na czasie i teraz tańszy o 50%!

Komplet obiadowy jest niezbędny w każdym domu - podajemy na nim codzienne obiady, uroczyste kolacje i świąteczne potrawy. Jaki komplet obiadowy wybrać, by posłużył na lata? Podpowiadamy, na co zwrócić uwagę przy jego wyborze i prezentujemy ciekawe komplety, które sprawdzą się w każdym domu - bez względu na preferowany styl! Teraz większość naczyń kupisz taniej o połowę.

Serwis obiadowy - modele a'la Bolesławiec robią furorę

Serwis obiadowy - modele a'la Bolesławiec robią furorę

elementów. Najczęściej są to talerze obiadowe, talerze deserowe, talerze głębokie, miseczki, półmiski, wazy oraz sosjerki. Jeśli zależy nam na skomponowaniu bardziej rozbudowanego serwisu obiadowego, warto poszukać modeli z serwisem kawowym, cukiernicą czy dzbankiem na mleko. Na co dzień z całą pewnością

Letnie wyprzedaże w designie

W szale promocji najbezpieczniej skupić się na tym co praktyczne i wybierać rzeczy uniwersalne, które będą służyły długo: zastawa, sztućce i wszelkiego rodzaju przybory i sprzęty kuchenne. Na przykład, coś dla fanów skandynawskiego designu, talerz deserowy Ittalla z kolekcji TAIKA (to fińskie

Tort czekoladowo-pistacjowy

Ciasto:, 1/2 szklanki masła (pokrojonego w kostkę) + dodatkowe do wysmarowania formy, 1 szklanka mąki + dodatkowa do formy, 1/2 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia, 230 g czekolady deserowej (grubo posiekanej), 1.25 szklanki cukru, 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego, 2 duże jajka, 1/2

Deser z gruszek

3 gruszki, * 1 szklanka białego wina deserowego, * 1-2 łyżeczki cukru, * 6 łyżek miodu akacjowego, * szczypta szafranu, * 4 łyżeczki koniaku Hennessy, * 1-2 łyżki posiekanych orzeszków pistacjowych (albo migdały orzechy laskowe), * 1 łyżka soku z cytryny Gruszki obrać, oczyścić z gniazd nasiennych

Wątróbka z szałwią i jabłkiem

50 dag wątróbki (cielęcej lub wieprzowej), 6 dag masła (najlepiej sklarowanego), 2 łyżki mąki, sok z 1 cytryny, deserowe jabłko, 3 łyżki posiekanych listków świeżej szałwii, łyżka oleju słonecznikowego, pieprz, sól, listki szałwii i plasterki cytryny do przybrania Wątróbkę

Deser czekoladowy z sosem wiśniowym

podgrzewaj, mieszając trzepaczką, aż sos się zagotuje i zgęstnieje. Trwa to około 5 minut. Ostudź i wstaw na co najmniej godzinę do lodówki. Zastudzony krem czekoladowy wyłóż na talerz, zdejmij folię i pokrój na porcje. Podawaj z podgrzanym sosem wiśniowym. czekolada deserowa;masło;cukier;kakao;żółtka;woda

Granita winogronowa

2/3 szklanki wody, 2/3 szklanki cukru, 1/4 szklanki soku z cytryny, 1 kg zielonych winogron (przekrojonych na połówki i oczyszczonych z pestek), 1 szklanka zimnego białego wina deserowego, ładne zielone winogrona i cukier do dekoracji Z wody i cukru ugotuj gęsty syrop i połącz go z sokiem

Najnowsze