Elegancka restauracja oferująca dania kuchni staropolskiej w stosunkowo niskiej cenie. śląskie Legnica Dziennikarska 7-9 59-220
ćwiartki, oliwki w plasterki, a cebulę w cienkie piórka. Składniki sałatki układamy na talerzu, robimy sos, łącząc wszystkie składniki, polewamy nim sałatkę. Dekorujemy listkami natki. sałata;jajko;pomidory;oliwki;cebula;natka pietruszki;czosnek;cukier;pieprz;
4 szt galaretki różne kolory, 500 g twaróg homogenizowany, 330 ml śmietana kremówka, 2 szt żelatyny fix deserowa, 4 łyżki cukier waniliowy domowy, 1 szt kiwi, ziarna granatu, 5 szt Physalis Każdą galaretkę rozpuścić w szklance wrzątku i zostawić do stężenia. Zastygnięte galaretki wyciągnąć za
, przykrywamy i, co chwila mieszając, dusimy 8-10 minut. Na końcu wlewamy śmietankę i podgrzewamy. Kuskus wykładamy na ogrzany talerz, rozdrabiamy widelcem, polewamy przygotowanym sosem, posypujemy parmezanem. wywar;parówki;parmezan;papryka;masło;sos tabasco;pieprz;
słodką i zmielone orzechy. Zwilżonymi dłońmy formować kulki wielkości orzecha włoskiego i każdą obtaczać w papryce, orzechach, szczypiorku. Ułożyć kulki na talerzy w papierowych foremkach. Idealne i szybkie dla niespodziewanych gości. Przekąski idealne i szybkie dla niespodziewanych gości z kilku