1/2 szklanki cukru pudru , 60 g miękkiego masła , 2 żółtka , 60 ml śmietany (32%) , kakao (niesłodzone) do obtoczenia trufli , wiórki kokosowe do obtoczenia trufli, parę kropli esencji waniliowej, 2 gorzkie starte czekolady, 1 mleczna starta czekolada Zmieszaj mikserem masło z cukrem pudrem ,jak
. Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Jajka ugotować na twardo i pokroić w ćwiartki. Pomidory pokroić na duże kawałki. Makaron, rukolę, słonecznik, pomidory wymieszać w naczyniu z oliwą, musztardą i przyprawami. Rozłożyć na talerze, na środku porcji położyć jajko pokrojone w ćwiartki. Skropić cytryną
wchłonie się do końca). Odstawić po przykryciem na 10 minut, potem rozłożyć, ostudzić.
Rozłożyć na talerzach szpinak.
W miseczce zmieszać wasabi, sos sojowy, ocet i syrop z agawy, odstawić.
Pokroić warzywa (marchew w cienkie plasterki, ogórek w wąskie paski) i surimi (też na wąskie paski). Pociąć
przełożyć masą budyniową posypać cukrem pudrem
5. rożki. rozwałkować cisto wykrawać kwadraty na każdy kłaść ósmą część jabłka sklejać jak pierożki posmarować jajkiem i posypać cukrem
6. paluszki - wykrawać radełkiem długie paluszki smarować jajkiem i posypać solą i makiem. przepis trudno zapomnieć
, koncentrat pomidorowy, curry i cukier. Gotujemy ok. 10 minut.
Sposób podania:
Na talerzu kładziemy porcje ryżu. W środku robimy dziurkę na mięsko z warzywami. Sosem polewamy TYLKO ryż wokoło uważając BY WARZYWA Z KURCZAKIEM były NIETKNIĘTE:) piersi z kurczaka;cebula;czosnek;papryka;papryka;kukurydza;oliwki