talerze deserowe eleganckie

WiB

Ta zastawa stołowa oczaruje wszystkich przy stole: top 30 pięknych propozycji

Ta zastawa stołowa oczaruje wszystkich przy stole: top 30 pięknych propozycji

Ceramika w pastelowych kolorach czy z odrobiną złota? Nasze kubki, talerze czy miski sprawdzą się w różnorodnych aranżacjach. Dzięki swoich kolorom wprowadzą również odrobinę wiosny do domu i to za grosze.

Talerz na ciasto - szklany czy ceramiczny? Podpowiadamy jaki wybrać!

Naczynia, na jakich serwujemy dania, ciasta czy przekąski ma ogromne znaczenie. Jaki talerz na ciasto sprawdzi się najlepiej? Szklany czy ceramiczny? Talerz ozdobny do ciasta czy gładki? Przychodzimy z odsieczą!

Jaki komplet obiadowy wybrać? Ten w kwiaty jest delikatny, na czasie i teraz tańszy o 50%!

Komplet obiadowy jest niezbędny w każdym domu - podajemy na nim codzienne obiady, uroczyste kolacje i świąteczne potrawy. Jaki komplet obiadowy wybrać, by posłużył na lata? Podpowiadamy, na co zwrócić uwagę przy jego wyborze i prezentujemy ciekawe komplety, które sprawdzą się w każdym domu - bez względu na preferowany styl! Teraz większość naczyń kupisz taniej o połowę.

Zastawa porcelanowa - jak wybrać najlepszy komplet?

Zastawa porcelanowa - jak wybrać najlepszy komplet?

. W skład zastawy porcelanowej obiadowej wchodzą: talerze obiadowe, talerzyki deserowe, półmiski, salaterki, sosjerki oraz waza do zupy. Dobrze jest także mieć zastawę porcelanową do kawy, gdzie znajdą się filiżanki z podstawkami, idealne do zaserwowania kawy i herbaty oraz ciasta. Wybór w sklepach

Wieczerza wigilijna w wyjątkowej oprawie - poznaj porcelanę Zulana

Wieczerza wigilijna w wyjątkowej oprawie - poznaj porcelanę Zulana

biała filiżanka ze spodkiem może stanowić uzupełnienie zarówno kolekcji Polka jak i  kolorowej kolekcji Makatka. Stworzy również piękny deserowy duet z talerzami kolekcji Etno. Talerze z tej kolekcji zdobią misterne wzory w kolorze atramentowego granatu. Tak skomponowany zestaw będzie wyjątkową

Jakie akcesoria i ozdoby wybrać do kuchni i jadalni?

Jakie akcesoria i ozdoby wybrać do kuchni i jadalni?

Dobór odpowiednich dekoracji kuchennych to prawdziwa przyjemność. Niezależnie od stylu, w jakim urządzone jest to pomieszczenie, pamiętajmy o oryginalnym i funkcjonalnym doborze akcesoriów oraz dekoracji kuchennych. Warto zadbać o to, by dodatki kuchenne były ładne, eleganckie

Kevin sam w domu. Najpiękniejsze filmowe wigilie wszech czasów. Zainspirujcie się!

Kevin sam w domu. Najpiękniejsze filmowe wigilie wszech czasów. Zainspirujcie się!

się też elegancki kieliszek, jak na 7-latak przystało, wypełniony mlekiem. Jednym słowem minimalny wysiłek, a maksymalny efekt. Nawet spędzając święta samemu, warto sobie w ten sposób uatrakcyjnić wigilię. Fot. materiały prasowe 1. Ozdoba w kształcie cukierków, Tiger; 2. Talerz obiadowy, Zara Home

Letnie wyprzedaże w designie

W szale promocji najbezpieczniej skupić się na tym co praktyczne i wybierać rzeczy uniwersalne, które będą służyły długo: zastawa, sztućce i wszelkiego rodzaju przybory i sprzęty kuchenne. Na przykład, coś dla fanów skandynawskiego designu, talerz deserowy Ittalla z kolekcji TAIKA (to fińskie

Zasady savoir-vivre'u - jak prawidłowo nakryć stół?

Zasady savoir-vivre'u - jak prawidłowo nakryć stół?

to: widelec, nóż do dania głównego, łyżka do zupy, widelczyk i łyżeczka deserowa, kieliszek do wody i do wina. Układając sztućce, najlepiej zacząć od noża. Powinien on leżeć po lewej stronie talerza, tak by jego ostrze było skierowane do wewnątrz. Dalej od talerza powinna znajdować się łyżka. Po

Piękne śniadanie

Piękne śniadanie

Nowe kolekcje z oferty Meble Vox - Aloe, Mediolan, Dali, Gallo - to zestawy śniadaniowe dla sześciu osób. Wszystkie składają się z następujących elementów: dzbanek do kawy, dzbanek do herbaty, 6 filiżanek ze spodkami, 6 talerzy deserowych, mlecznik, cukiernica, maselniczka

Punkt Sporny Club&Restaurant

Punkt Sporny to elegancka przestrzeń, w której dobra muzyka spotyka się z wyśmienitym jedzeniem. Za dania panuje tu kuchnia fusion, a na talerzach pojawiają się wariacje smaków z różnych zakątków Europy. Propozycje dań zadowolą nawet najbardziej wybredne podniebienia, spod ręki szefa kuchni

Tort czekoladowo-pistacjowy

Ciasto:, 1/2 szklanki masła (pokrojonego w kostkę) + dodatkowe do wysmarowania formy, 1 szklanka mąki + dodatkowa do formy, 1/2 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia, 230 g czekolady deserowej (grubo posiekanej), 1.25 szklanki cukru, 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego, 2 duże jajka, 1/2

Deser z gruszek

3 gruszki, * 1 szklanka białego wina deserowego, * 1-2 łyżeczki cukru, * 6 łyżek miodu akacjowego, * szczypta szafranu, * 4 łyżeczki koniaku Hennessy, * 1-2 łyżki posiekanych orzeszków pistacjowych (albo migdały orzechy laskowe), * 1 łyżka soku z cytryny Gruszki obrać, oczyścić z gniazd nasiennych

Wątróbka z szałwią i jabłkiem

50 dag wątróbki (cielęcej lub wieprzowej), 6 dag masła (najlepiej sklarowanego), 2 łyżki mąki, sok z 1 cytryny, deserowe jabłko, 3 łyżki posiekanych listków świeżej szałwii, łyżka oleju słonecznikowego, pieprz, sól, listki szałwii i plasterki cytryny do przybrania Wątróbkę

Deser czekoladowy z sosem wiśniowym

podgrzewaj, mieszając trzepaczką, aż sos się zagotuje i zgęstnieje. Trwa to około 5 minut. Ostudź i wstaw na co najmniej godzinę do lodówki. Zastudzony krem czekoladowy wyłóż na talerz, zdejmij folię i pokrój na porcje. Podawaj z podgrzanym sosem wiśniowym. czekolada deserowa;masło;cukier;kakao;żółtka;woda

Najnowsze