talerze deserowe ładne ceny

Karolina Kielak

Serwis obiadowy - modele a'la Bolesławiec robią furorę

Serwis obiadowy - modele a'la Bolesławiec robią furorę

Serwisu obiadowego nie może zabraknąć w żadnym domu. Wybór odpowiedniego kompletu zależy od preferencji. Część z nas potrzebuje kompletu tradycyjnego, a jednocześnie ponadczasowego, inni poszukują naczyń nowoczesnych, wpisujących się w trendy. Od wielu lat popularnością cieszą się naczynia a'la Bolesławiec. Ich piękne wzory robią furorę i zachęcają do zakupu. Na co zwrócić uwagę kupując serwis obiadowy? Jaki serwis obiadowy wybrać i na ile osób? Podpowiadamy!

Klub Smakosza Restauracja

Restauracja oferujaca dania kuchni polskiej. Lokal charakteryzuje ładne wnętrze i przystepne ceny. podkarpackie Rzeszów Juliusza Słowackiego 11 35-001

Granita winogronowa

2/3 szklanki wody, 2/3 szklanki cukru, 1/4 szklanki soku z cytryny, 1 kg zielonych winogron (przekrojonych na połówki i oczyszczonych z pestek), 1 szklanka zimnego białego wina deserowego, ładne zielone winogrona i cukier do dekoracji Z wody i cukru ugotuj gęsty syrop i połącz go z sokiem

Przysmak z jabłkami i orzechami

dużym ogniu, aż zacznie tworzyć się karmel. Zdjąć z ognia, wrzucić orzechy, a następnie szybko je wyjmować, pojedynczo układając na kawałku folii aluminiowej, posmarowanej lekko olejem. Ułożyć spody upieczonych prostokątów na czterech ładnych talerzach deserowych, na każdym spodzie ułożyć 1/4 usmażonych

Prosty deser czekoladowy

200 g czekolady deserowej, 100 g masła, 3 żółtka, 75 g cukru pudru, 1 łyżka likieru czekoladowego, 300 ml śmietany kremówki, kakao do posypania, Umieścić miskę na garnku z gotującą się wodą. Wrzucić do niej połamaną czekoladę i masło. Dokładnie rozpuścić, a gdy ładnie się połączą składniki

Szyneczki z chrzanem

Polędwica sopocka cienko pokrojona ok 50 plasterków, 1.5 serka chrzanowego Almette. 1. Polędwiczki posmarować cienką warstwą serka Almette 2. Zwinąć w ruloniki i ułożyć ładnie na talerzu 3. Odłożyć na ok 1h [by "przeszło"] polędwica;

Najnowsze