Restauracja oferujaca dania kuchni polskiej. Lokal charakteryzuje ładne wnętrze i przystepne ceny. podkarpackie Rzeszów Juliusza Słowackiego 11 35-001
2/3 szklanki wody, 2/3 szklanki cukru, 1/4 szklanki soku z cytryny, 1 kg zielonych winogron (przekrojonych na połówki i oczyszczonych z pestek), 1 szklanka zimnego białego wina deserowego, ładne zielone winogrona i cukier do dekoracji Z wody i cukru ugotuj gęsty syrop i połącz go z sokiem
dużym ogniu, aż zacznie tworzyć się karmel. Zdjąć z ognia, wrzucić orzechy, a następnie szybko je wyjmować, pojedynczo układając na kawałku folii aluminiowej, posmarowanej lekko olejem. Ułożyć spody upieczonych prostokątów na czterech ładnych talerzach deserowych, na każdym spodzie ułożyć 1/4 usmażonych
200 g czekolady deserowej,
100 g masła,
3 żółtka,
75 g cukru pudru,
1 łyżka likieru czekoladowego,
300 ml śmietany kremówki,
kakao do posypania, Umieścić miskę na garnku z gotującą się wodą. Wrzucić do niej połamaną czekoladę i masło. Dokładnie rozpuścić, a gdy ładnie się połączą składniki
Polędwica sopocka cienko pokrojona ok 50 plasterków, 1.5 serka chrzanowego Almette. 1. Polędwiczki posmarować cienką warstwą serka Almette
2. Zwinąć w ruloniki i ułożyć ładnie na talerzu
3. Odłożyć na ok 1h [by "przeszło"] polędwica;