talerze deserowe ładne

Karolina Kielak

Kolorowe talerze - ożywią kuchnię i jadalnię

Kolorowe talerze - ożywią kuchnię i jadalnię

Jeszcze do niedawna najczęściej wybieranym kolorem naczyń kuchennych była biel. To kolor uniwersalny, który sprawdzał się zarówno na co dzień jak i od święta. Obecnie coraz częściej i chętniej kupujemy kolorowe talerze, które w najlepszy sposób ożywiają kuchnię, wprowadzają ciekawy akcent kolorystyczny do nakrycia stołu i pięknie go zdobią. Wybraliśmy dla was kolorowe talerze, które zachwycają wzorami!

Talerz na ciasto - szklany czy ceramiczny? Podpowiadamy jaki wybrać!

Naczynia, na jakich serwujemy dania, ciasta czy przekąski ma ogromne znaczenie. Jaki talerz na ciasto sprawdzi się najlepiej? Szklany czy ceramiczny? Talerz ozdobny do ciasta czy gładki? Przychodzimy z odsieczą!

Jaki komplet obiadowy wybrać? Ten w kwiaty jest delikatny, na czasie i teraz tańszy o 50%!

Komplet obiadowy jest niezbędny w każdym domu - podajemy na nim codzienne obiady, uroczyste kolacje i świąteczne potrawy. Jaki komplet obiadowy wybrać, by posłużył na lata? Podpowiadamy, na co zwrócić uwagę przy jego wyborze i prezentujemy ciekawe komplety, które sprawdzą się w każdym domu - bez względu na preferowany styl! Teraz większość naczyń kupisz taniej o połowę.

Serwis obiadowy - modele a'la Bolesławiec robią furorę

Serwis obiadowy - modele a'la Bolesławiec robią furorę

elementów. Najczęściej są to talerze obiadowe, talerze deserowe, talerze głębokie, miseczki, półmiski, wazy oraz sosjerki. Jeśli zależy nam na skomponowaniu bardziej rozbudowanego serwisu obiadowego, warto poszukać modeli z serwisem kawowym, cukiernicą czy dzbankiem na mleko. Na co dzień z całą pewnością

Jakie akcesoria i ozdoby wybrać do kuchni i jadalni?

Jakie akcesoria i ozdoby wybrać do kuchni i jadalni?

Dobór odpowiednich dekoracji kuchennych to prawdziwa przyjemność. Niezależnie od stylu, w jakim urządzone jest to pomieszczenie, pamiętajmy o oryginalnym i funkcjonalnym doborze akcesoriów oraz dekoracji kuchennych. Warto zadbać o to, by dodatki kuchenne były ładne, eleganckie

Granita winogronowa

2/3 szklanki wody, 2/3 szklanki cukru, 1/4 szklanki soku z cytryny, 1 kg zielonych winogron (przekrojonych na połówki i oczyszczonych z pestek), 1 szklanka zimnego białego wina deserowego, ładne zielone winogrona i cukier do dekoracji Z wody i cukru ugotuj gęsty syrop i połącz go z sokiem

Przysmak z jabłkami i orzechami

dużym ogniu, aż zacznie tworzyć się karmel. Zdjąć z ognia, wrzucić orzechy, a następnie szybko je wyjmować, pojedynczo układając na kawałku folii aluminiowej, posmarowanej lekko olejem. Ułożyć spody upieczonych prostokątów na czterech ładnych talerzach deserowych, na każdym spodzie ułożyć 1/4 usmażonych

Prosty deser czekoladowy

200 g czekolady deserowej, 100 g masła, 3 żółtka, 75 g cukru pudru, 1 łyżka likieru czekoladowego, 300 ml śmietany kremówki, kakao do posypania, Umieścić miskę na garnku z gotującą się wodą. Wrzucić do niej połamaną czekoladę i masło. Dokładnie rozpuścić, a gdy ładnie się połączą składniki

Szyneczki z chrzanem

Polędwica sopocka cienko pokrojona ok 50 plasterków, 1.5 serka chrzanowego Almette. 1. Polędwiczki posmarować cienką warstwą serka Almette 2. Zwinąć w ruloniki i ułożyć ładnie na talerzu 3. Odłożyć na ok 1h [by "przeszło"] polędwica;

Tort czekoladowo-pistacjowy

Ciasto:, 1/2 szklanki masła (pokrojonego w kostkę) + dodatkowe do wysmarowania formy, 1 szklanka mąki + dodatkowa do formy, 1/2 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia, 230 g czekolady deserowej (grubo posiekanej), 1.25 szklanki cukru, 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego, 2 duże jajka, 1/2

Najnowsze