talerze ładne jaka cena bricoman

Szpinak z kaszą jaglaną

Stawiamy garnek na gazie i rozpuszczamy w nim masło, jak masło się rozpuści dodajemy powoli mąkę cały czas mieszając, jak mąka wchłonie masło dodajemy wodę, cały czas mieszamy przy dolewaniu wody aby nie było grudek. Jak już ładnie wymieszamy dodajemy mrożony szpinak, teraz całość od czasu do czasu

Granita winogronowa

2/3 szklanki wody, 2/3 szklanki cukru, 1/4 szklanki soku z cytryny, 1 kg zielonych winogron (przekrojonych na połówki i oczyszczonych z pestek), 1 szklanka zimnego białego wina deserowego, ładne zielone winogrona i cukier do dekoracji Z wody i cukru ugotuj gęsty syrop i połącz go z sokiem

Tarta tatin z białej rzepy

125 g mąki, 100 g masła, szczypta soli i trochę wody, 5-6 ładnych, raczej młodych rzepek, 2-3 łyżki miodu albo syropu z agawy, ocet balsamiczny, sól i pieprz Rozpoczynamy od zagniatania ciasta: siekamy masło i dodajemy do niego mąkę. Sól rozpuszczamy w wodzie i dodajemy do mąki i masła. Zagniatamy

Ciasto z truskawkami

Ciasto :, 20 dag maki pszennej, pół kostki masła, 1 łyżka śmietany, 2 żółtka, 1/4 szklanki cukru pudru, pół płaskiej łyżeczki proszku Masa :, 2 szklanki truskawek, 2 białka, pół szklanki cukru pudru, pół paczki cukru waniliowego, ok. 60 dag ładnych truskawek, duży serek Toska (naturalny), duża

Makaron z kurczakiem i suszonymi pomidorami

smak, to jeszcze uzyskamy bardzo ładny kolor). Jeśli mamy to możemy dodac też odrobinę wina białego lub czerwonego. Nakładamy makaron na talerz, na to nasz "sos", posypujemy świeżo startym parmezanem i uprażonymi na suchej patelni pestkami słonecznika, lub orzechami włoskimi. Przepis pochodzi z bloga

Najnowsze