Polędwica sopocka cienko pokrojona ok 50 plasterków, 1.5 serka chrzanowego Almette. 1. Polędwiczki posmarować cienką warstwą serka Almette
2. Zwinąć w ruloniki i ułożyć ładnie na talerzu
3. Odłożyć na ok 1h [by "przeszło"] polędwica;
kiełbaskami podsmażamy na tłuszczu. Dodajemy makaron - wszystko smażymy
do tego curry i reszta przypraw. Makaron, mięso i cebula zrobi się ładnie żółte. Wykładamy na talerz i posypujemy obficie zieleniną makaron;mięso;cebula;curry;czosnek;pieprz;szczypiorek;pietruszka;olej;smalec;
4 tosty,4 kawałki bułki chałki,masło,dżem (dowolny),miód,syrop klonowy,masło orzechowe,nutella,snickers,cynamon Tosty i chałkę podsmażamy w jajku na masle,nastepnie wycinamy z każdego tosta ,chałki -serce(etap niekonieczny,aczkolwiek daje ładny efekt).Bierzemy jeden kawałek tosta-serca i samrujemy
kaszę żeby się nie przypaliła, gdy się ugotuje zostawić na 15 minut, aby odparowała.
Nałożyć sobie kaszy na talerz i dodać szpinaku, wszystko ładnie wymieszać na talerzu, aby uzyskać efekt ze zdjęcia. mąka tortowa;masło;woda;mąka;szpinak;kostka rosołowa;czosnek;śmietana;kasza;woda;pieprz;masło;
2 małe kalafiory, 4 łyżeczki majonezu, 2 łyżeczki soku grejpfrutowego, 2 łyżeczki soku z cytryny, 1 ząbek czosnku, 4 ładne liście sałaty, 2 małe kalafiory, 4 łyżeczki majonezu, 2 łyżeczki soku grejpfrutowego, 2 łyżeczki soku z cytryny, 1 ząbek czosnku, 4 ładne liście sałaty Kalafiory dzielimy na