talerz głęboki modna jaka cena

Karolina Kielak

Serwis obiadowy - modele a'la Bolesławiec robią furorę

Serwis obiadowy - modele a'la Bolesławiec robią furorę

Serwisu obiadowego nie może zabraknąć w żadnym domu. Wybór odpowiedniego kompletu zależy od preferencji. Część z nas potrzebuje kompletu tradycyjnego, a jednocześnie ponadczasowego, inni poszukują naczyń nowoczesnych, wpisujących się w trendy. Od wielu lat popularnością cieszą się naczynia a'la Bolesławiec. Ich piękne wzory robią furorę i zachęcają do zakupu. Na co zwrócić uwagę kupując serwis obiadowy? Jaki serwis obiadowy wybrać i na ile osób? Podpowiadamy!

"Mówią, że śpi się lepiej". Polski ekodesign od podszewki

Szukasz sprawdzonych patentów na lepszy sen? Gryka i orkisz w poduszce, pestki wiśni w kołdrze, lniane narzuty, pościel wygodna jak ulubiony t-shirt - mamy to wszystko. To polski, ekologiczny design, który poprawia jakość snu.

Aranżacje stołów na różne okazje

W zależności od okazji, czy wyprawiamy uroczystą kolację, śniadanie we dwoje, czy zabawę karnawałową, warto poświęcić kilka chwil na aranżację wnętrza, w którym będą przebywać nasi biesiadnicy. Jednym z centralnych miejsc jest stół jadalniany, który powinien zachęcać nie tylko pięknymi zapachami, ale także oprawą, która na długo zapadnie w pamięci zarówno gości, jak i gospodarzy.

Tosty delicje

chleb tostowy, 3 jajka (jeśli robimy dużo trzeba trochę więcej), trochę oleju Weź głęboki talerz i wybij jajka. Maczaj z dwóch stron chleb tostowy. Wlej troszkę oleju na patelnię i zaczekaj, aż się nagrzeje. Wykładaj chleb. Smaż je tak długo z obu stron, aż zrobią się złotożółte. Jak już będą

Smażone bakłażany

2 średniej wielkości bakłażany,4 łyżki mąki pszennej typu 650 lub wyższego,2 jaja,1 łyżeczka soli morskiej,oliwa do smażenia Bakłażany umyj i pokrój w cienkie plastry. W głębokim talerzu roztrzep jajko, dodaj szczyptę soli i wymieszaj z mąką. Na patelni dobrze rozgrzej oliwę. Każdy plasterek

Smażone bakłażany

2 średniej wielkości bakłażany,4 łyżki mąki pszennej typu 650 lub wyższego,2 jaja,1 łyżeczka soli morskiej,oliwa do smażenia Bakłażany umyj i pokrój w cienkie plastry. W głębokim talerzu roztrzep jajko, dodaj szczyptę soli i wymieszaj z mąką. Na patelni dobrze rozgrzej oliwę. Każdy plasterek

Krewetki w kokosowych skorupkach

. Delikatnie rozłóż każdą krewetkę (jak książkę) i lekko spłaszcz dłonią. Na jednym talerzu wymieszaj mąkę z solą i pieprzem kajeńskim. Na drugim talerzu lekko ubij białka. Na trzeci talerz wysyp wiórki. Krewetki zanurzaj najpierw w mące (nadmiar strząśnij), potem w białkach, na koniec w kokosie. Smaż minutę w

Deser pagoda

chińskiego ciasta i naszych owoców. Jest równie piękna, jak pyszna Podsmaż won tony w głębokim oleju. Gdy się ładnie przyrumienią, ostrożnie wyjmij je z tłuszczu i osącz na papierowym ręczniku. Na każdym płacie ciasta układaj przygotowane owoce i dekoruj je ubitą śmietaną. Następnie układaj przygotowane

Najnowsze