talerz głęboki modna cena

Karolina Kielak

Serwis obiadowy - modele a'la Bolesławiec robią furorę

Serwis obiadowy - modele a'la Bolesławiec robią furorę

Serwisu obiadowego nie może zabraknąć w żadnym domu. Wybór odpowiedniego kompletu zależy od preferencji. Część z nas potrzebuje kompletu tradycyjnego, a jednocześnie ponadczasowego, inni poszukują naczyń nowoczesnych, wpisujących się w trendy. Od wielu lat popularnością cieszą się naczynia a'la Bolesławiec. Ich piękne wzory robią furorę i zachęcają do zakupu. Na co zwrócić uwagę kupując serwis obiadowy? Jaki serwis obiadowy wybrać i na ile osób? Podpowiadamy!

"Mówią, że śpi się lepiej". Polski ekodesign od podszewki

Szukasz sprawdzonych patentów na lepszy sen? Gryka i orkisz w poduszce, pestki wiśni w kołdrze, lniane narzuty, pościel wygodna jak ulubiony t-shirt - mamy to wszystko. To polski, ekologiczny design, który poprawia jakość snu.

Aranżacje stołów na różne okazje

W zależności od okazji, czy wyprawiamy uroczystą kolację, śniadanie we dwoje, czy zabawę karnawałową, warto poświęcić kilka chwil na aranżację wnętrza, w którym będą przebywać nasi biesiadnicy. Jednym z centralnych miejsc jest stół jadalniany, który powinien zachęcać nie tylko pięknymi zapachami, ale także oprawą, która na długo zapadnie w pamięci zarówno gości, jak i gospodarzy.

Cafe Szparka

Modna knajpa w centrum Warszawy. Panuje tu swobodna atmosfera i niezwykły klimat. Kuchnia jest świeża i zdrowa, a ceny przystępne. mazowieckie Warszawa Plac Trzech Krzyży 16 00-499

Tosty delicje

chleb tostowy, 3 jajka (jeśli robimy dużo trzeba trochę więcej), trochę oleju Weź głęboki talerz i wybij jajka. Maczaj z dwóch stron chleb tostowy. Wlej troszkę oleju na patelnię i zaczekaj, aż się nagrzeje. Wykładaj chleb. Smaż je tak długo z obu stron, aż zrobią się złotożółte. Jak już będą

Kremowe naleśniki

strony. Naleśniki układać w głębokim talerzu i każdy posypywać cukrem i mielonymi orzechami. Gotowe naleśniki przełożyć na płaski talerz i podawać na stół. jajko;masło;mleko;mąka;olej;orzechy włoskie;cukier;

Płonące banany

4 banany, cukier, mąka, 1 jajko, 6 łyżek masła, rum Banany obierz i przekrój wzdłuż na połówki. Jeśli nie są wystarczająco dojrzałe, posyp je cukrem. Jajko roztrzep widelcem w głębokim talerzu. Połówki bananów panieruj w mące i jajku. Na dużej patelni rozgrzej masło, usmaż banany. W rondelku

Banany panierowane

4 banany,cukier,mąka,jajko,6 łyżek masła,rum,orzechy lub daktyle Banany obierz i przekrój wzdłuż na połówki. Jeśli nie są wystarczająco dojrzałe, posyp je cukrem. Jajko roztrzep widelcem w głębokim talerzu. Połówki bananów panieruj w mące i jajku. Na dużej patelni rozgrzej masło, usmaż banany. W

Najnowsze