2 dojrzałe avocado, 1 limonka, 1 cytryna, łosoś w plastrach pak. 200g, kawior z łososia, czarny kawior, wasabi, biały pieprz, sól 1. Łososia pokroić na plastry szer. ok. 3cm i ułożyć na głębokim talerzu. Skropić sokiem z 3/4 cytryny i odstawić na 10 min do lodówki.
2. Farsz: Avocado rozkroić
wchłonie się do końca). Odstawić po przykryciem na 10 minut, potem rozłożyć, ostudzić.
Rozłożyć na talerzach szpinak.
W miseczce zmieszać wasabi, sos sojowy, ocet i syrop z agawy, odstawić.
Pokroić warzywa (marchew w cienkie plasterki, ogórek w wąskie paski) i surimi (też na wąskie paski). Pociąć
paseczki. Cukier puder i skórkę pomarańczową należy zagotować z 100 ml wody i gotować 15 minut. Babkę wykładamy na talerz, robimy dekoracje ze skórki pomarańczowej. Na babkę niezbędny jest ryż krótko ziarnisty, najlepiej nadaje się do sushi o okrągłych ziarenkach. Długoziarnisty po ugotowaniu nie sklei