500 g żołądków drobiowych,500 g wątróbek drobiowych,400 g pomidoró w puszcze bez skórki, brzoskwinie w syropie po jednej na talerz,puszka groszku zielonego,puszka kukurydzy,2 ogórki kiszone,średnia cebula,2 duże ziemniaki,4 czubate łyżeczki musztardy rosyjskiej,liść laurowy,łyżeczka soli, łyżeczka
Nowoczesna restauracja oferująca zarówno zestawy obiadowe, jak i deserowe. łódzkie Łódź Traugutta 18 90-113
Nowa restauracja w Piotrkowie Trybunalskim. Stylowe, nowoczesne wnętrze i szeroki wybór dań. Atrakcyjne ceny ! łódzkie Piotrków Trybunalski Grota Roweckiego 5 97-300
Ciasto:, 1/2 szklanki masła (pokrojonego w kostkę) + dodatkowe do wysmarowania formy, 1 szklanka mąki + dodatkowa do formy, 1/2 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia, 230 g czekolady deserowej (grubo posiekanej), 1.25 szklanki cukru, 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego, 2 duże jajka, 1/2
3 gruszki, * 1 szklanka białego wina deserowego, * 1-2 łyżeczki cukru, * 6 łyżek miodu akacjowego, * szczypta szafranu, * 4 łyżeczki koniaku Hennessy, * 1-2 łyżki posiekanych orzeszków pistacjowych (albo migdały orzechy laskowe), * 1 łyżka soku z cytryny Gruszki obrać, oczyścić z gniazd nasiennych