talerz 26 cm

mp.

Duka: nowa zastawa Tillatala [CENY]

Duka: nowa zastawa Tillatala [CENY]

W sklepach Duka pojawiła się nowa zastawa. Tillatala spodoba się miłośnikom kamionki i prostych form.

Akcesoria: idealne dla smakoszy serów

Seromaniacy mają dziś łatwiejsze życie. W sklepach jest mnóstwo przyrządów ułatwiających krojenie i tarcie różnych rodzajów sera oraz tac i desek, na których można go podać na stół.

Zioła z własnej doniczki

Samodzielna uprawa ziół sprawia wiele satysfakcji i nie jest kłopotliwa. Doniczki do ziół, pojemniki na zioła, odpowiednie nasiona i odrobina uwagi pozwolą się delektować intensywnym smakiem świeżej bazylii, oregano, mięty...

Czas na piknik

: 177 zł. Fot. www.mamagama.pl Kosz piknikowy z wyposażeniem dla 4 osób: zawiera cztery nietłukące talerze, kubki,  stalowe zestawy sztućców, serwetki, korkociąg, pojemniki na sól i pieprz. Kosz posiada specjalną izolację termiczną. Pojemność: 30 litrów. Wymiary: 40 x 45 x 26 cm. Cena: 298

Tarte tatin z rozmarynem

. Usuwamy gniazda nasienne. Płaską, okrągłą formę żaroodporną (ok. 26 cm) zwilżamy wodą i pokrywamy cienką warstwą cukru i cukrem waniliowym. Formę stawiamy na jak najmniejszy ogień (na płytce idealna jest płyta halogenowa) i pilnujemy, żeby karmelizujący się cukier nie przypalił się. Na gazie

Cytrynowy mazurek z migdałami

ciasta muszą być grube, by nie zapadły się podczas pieczenia i dość wysokie, by podczas pieczenia nie wyciekła z nich masa. Ciasto ponakłuwaj widelcem. Jeżeli zaś nie masz ochoty na wycinanie, wyłóż ciastem zwykłą tortownicę (26 cm). Ciasto piecz w piekarniku rozgrzanym do 190 st. C. przez 20 minut. W

Cukinia z twarożkiem

2 kalarepki, 2 cukinie, pęczek dymki, pudełko granulowanego twarożku, zioła Kalarepę i cukinie obrać, pokroić w paseczki grubości 1 cm. Sparzyć 2 - 4 min w osolonym wrzątku. Odcedzić i podsmażyć na maśle z dymką pokrojoną w paski. Wyjąć na talerz, dodać granulowany twarożek, posypać siekanymi

Kremowy tort Zebra z winogronami

:, natłuszczona tortownica (26 cm) Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem 100g cukru. Masło utrzeć z 200g cukru na puszystą masę. Dodać żółtka, stale ucierając. Do masy powoli wsypywać mąkę, następnie dodać pianę z białek i całość delikatnie wymieszać. Połowę porcji ciasta przełożyć

Sernik jajeczny

Sernik: Ser, żółtka, cukry i masło zmiksować. Osobno ubić białka z odrobiną soku z cytryny. Obie masy delikatnie wymieszać i przełożyć do tortownicy (26 cm). Piec godzinę w temp. 180 st. Gdy się zarumieni, nakryć folią aluminiową. Zostawić w otwartym piecu do wystygnięcia. Sos truskawkowy: Truskawki

Najnowsze