6 żółtek, piwa tyle ile wynosi objętość żółtek, 3 łyżki cukru, 20-25 dag mąki, 1 kg smalcu do smażenia, 1/2 szklanki cukru pudru do posypania Żółtka utrzeć z cukrem do białości. Dodać piwo, a potem mąkę (ciasto musi mieć taką konsystencję jak na pierogi). Następnie dobrze wyrobić ciasto, a gdy
kostkę, 2 łyżki cointreau lub innego likieru pomarańczowego, 3 łyżki śmietanki, sól, pieprz, gałka muszkatołowa Zagnieść ciasto na pierogi: w stożku mąki zrobić wgłębienie, wbić jajka i ubijać je widelcem łącząc z mąką. Powstałą kulę ciasta zagniatać przez 15 minut, odstawić przykrytą ściereczką, aby
miseczki, doprawiamy solą, pieprzem, gałką muszkatołową, dodajemy posiekaną natkę pietruszki i mieszamy. Filety z łososia kroimy w kostkę 2 x 2 cm. Ciasto na pierogi dzielimy na 2 części. Na wysypanej mąką stolnicy rozwałkowujemy je na placki grubości 1 cm. Roztrzepujemy 1 jajko. Okrągłym radełkiem do
miseczki, doprawiamy solą, pieprzem, gałką muszkatołową, dodajemy posiekaną natkę pietruszki i mieszamy. Filety z łososia kroimy w kostkę 2 x 2 cm.
Ciasto na pierogi dzielimy na 2 części. Na wysypanej mąką stolnicy rozwałkowujemy je na placki grubości 1 cm. Roztrzepujemy 1 jajko. Okrągłym radełkiem do