zmielonego pieprzu Czosnek obieramy, drobno siekamy lub przeciskamy przez praskę, dodajemy do pozostałych składników marynaty, po czym mieszamy. Warzywa myjemy, osuszamy. Z papryki usuwamy ogonki i gniazda nasienne. Następnie kroimy strąki na niezbyt duże kwadraty, bakłażany na półplastry, cukinię na 2-3
nasmarować oliwą. Bakłażana pokroić w plastry, mocno posolić i odstawić na pół godziny, aż puści sok. Warzywa pokroić w grubsze plastry, paprykę na pół, cebulę w piórka, czosnek podzielić na ząbki, nie obierać. Pieczarki i mini marchewki poddusić osobno w wodzie z łyżką masła. Poukładać warzywa (oprócz
warzywa, pierś kurczaka, olej, przyprawy Warzywa: należy wybrać te, które lubimy, lub te, które mamy. Umyć, obrać, pokroić. Kombinacji może być wiele: cukinia, papryka, por lub kapusta pekińska, fasolka szparagowa, pomidorki cherry lub pak czoy (rodzaj kapusty azjatyckiej), pieczarki, dymka
miseczka ugotowanego makaronu orkiszowego (wstążki lub świderki),marchewka,pół małej cukinii,łyżeczka oliwy z oliwek Warzywa dokładnie myjemy, marchewkę obieramy. Obieraczką do warzyw tniemy marchewkę i cukinię w paski. Gotujemy je na parze, aż zmiękną. Mieszamy z ciepłym makaronem i oliwą
1 seler,3 marchewki,3 pietruszki,pół pęczka natki pietruszki,4 łyżki oliwy,sól,pieprz Warzywa myjemy i obieramy. Kroimy w słupki a la julienne. W rondlu lub na patelni podsmażamy warzywa kilka minut na oliwie, przykrywamy i dusimy następnych kilka minut, od czasu do czasu mieszając, by się nie