opakowanie placków ryżowych,
3 marchewki,
liście sałaty - najlepsze są chrupiące z samego środka,
kilka łyżek ugotowanego ryżu bądź makaronu ryżowego,
świeże kiełki sojowe,
bukiet mięty,
2 łyżki posiekanych orzeszków ziemnych,
inne
. Umieścić szaszłyki nad rozżarzonym węglem. Regularnie smarować mięso marynatą i obracać, dopóki nie upieką się na złocisty kolor (około 8 minut). Podawać z gorącym chlebem arabskim i sosem tahini.
Porady:
Przepyszne danie, najlepsze z grilla węglowego, ale można również przygotować je na ruszcie
1 l czarnych jagód, 3-4 łyżki drobnego cukru, 1 cukier waniliowy, 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej, 1/2 łyżki soku z cytryny, sok z 1/2 pomarańczy, szczypta cynamonu i gałki muszkatołowej, 1/2 paczki herbatników Digestive (najlepsze są herbatniki Ratafia ale widziałam je u nas tylko w jednym
najlepszy) do głębokiego smażenia,sos:,150 g pasty tahini,sok z 2 cytryn,2 ząbki czosnku,woda,sól,pieprz Przygotuj sos: do miski z pastą tahini dolej sok z cytryny i dodaj roztarty czosnek. Ciągle ucierając, stopniowo dolewaj tyle wody, aż sos będzie miał konsystencję jogurtu, następnie dopraw solą i