następnie układać wyrobione ciasto, ciasto należy również wyłożyć na boki formy. Po wyłożeniu ciasta podziurkować je widelcem, a następnie zasypać cieniutką warstwą bułki tartej. Wyłożyć ostygnięte nadzienie z jabłek, po czym poukładać posypkę. Po włożeniu do piekarnika, najpierw należy podpiec spód około
wyciągamy z zalewy i pozwalamy mu obeschnąć. Na natłuszczonej blaszce układamy mięso, na wierzchu posypujemy papryką. Wielkość pergaminu należy dopasować do formy, zwinąć w kulkę i zmoczyć po bieżącą wodą. Papierem przykrywamy mięso. Piekarnik nagrzewamy do 240*C i wkładamy blachę. Po 10 minutach
, sok z cytryny. Podawać z pasztecikiem z kapustą i świeżą pietruszką lub koperkiem
Paszteciki świąteczne z kapustą: Ciasto francuskie pokroić na kwadraty, na każdy wyłożyć kapustę. Skleić boki. Wierzch pasztecików posmarować żółtkiem i posypać np. ziarnami słonecznika. Piec w piekarniku nagrzanym do
i proszkiem do pieczenia i białym serem oraz rodzynkami - zmiksować na aksamitno, z białek ubić pianę i połączyć z resztą masy. Ułożyć herbatniki na blasze, wcześniej posmarować ją masłem i bułką tartą. Na herbatniki wylać masę. Piec przez godzinę w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C. Natychmiast
środku i najlepsze prosto z piekarnika. mąka;mleko;ser pleśniowy;natka pietruszki;pieprz;