. Przygotować naczynie, na dnie układać babkę cytrynową pokrojoną w plastry, babę nasączyć ponczem z kawy, cukru i wiśniówki, położyć garść wiśni, następnie położyć krem czekoladowy, potem plastry murzynka nasączonego ponczem, znowu krem i babka cytrynowa nasączona ponczem, wylać na babkę cytrynową galaretkę
łyżce zimnego budyniu. Miksujemy aż będzie puszysty krem, czasami jest to kilka minut, a czasami kilkanaście, naczynie musi być dość wysokie i wąskie, wtedy szybciej wychodzi.
Poncz: Jeden placek biszkopta nasączamy ponczem. Na to warstwa brzoskwiń, na to tak 1/3 kremu, potem drugi placek, poncz
,
poncz (napar herbaty plus wódka),
kilka sztuk suszonych śliwek Biszkopt: oddzielamy białka od żółtek. Ubijamy pianę. W osobnym naczyniu miksujemy żółtka z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia.
Wszystko delikatnie mieszamy z pianą z białek. Masę rozdzielamy na dwie
przełożyć do wcześniej natłuszczonej i oprószonej mąką tortownicy o średnicy 24 cm. Upiec biszkopt na jasnozłoty kolor w temperaturze 160°C. Zimną kremówkę dobrze ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Naczynie z napęczniałą żelatyną ustawić na garnku z gorącą wodą i mieszać, aż żelatyna całkiem się rozpuści