naczynia do sufletów

Suflet brzoskwiniowy

żaroodpornego naczynia. Na wierzchu ułozyć w formie gwiazdy podzielone na ćwiartki brzoskwinie, posypać płatkami migdałów i cukrem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać 15 - 20 min. w temp. 220°C. jajko;cukier waniliowy;cukier;brzoskwinie;płatki migdałowe;

Suflet z sosem pomidorowym

kremówkę, zamieszać. Upieczone i opadnięte suflety z koziego sera ułożyć do góry nogami w żaroodpornych naczyniach wysmarowanych masłem. Polać sosem, posypać serem, wstawić do gorącego piekarnika i zapiekać, aż parmezan się zrumieni. pomidory;czosnek;cebula;pieprz;oregano;parmezan;

Suflet z kaszy manny

bakalie i wymieszać. Masę przelać do wystudzonej kaszy. Dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do kaszy i delikatnie połączyć. Przełożyć gotową masę do żaroodpornego naczynia i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200oC około 25 minut (do zrumienienia). Gotowy suflet podawać polany

Suflet z krabów

mieszając. Wlewamy stopniowo zimne mleko, mieszając, żeby nie powstały grudki. Gdy sos zacznie gęstnieć, dodajemy koncentrat, musztardę i przyprawiamy solą, pieprzem i tabasco. Zdejmujemy z ognia. Dodajemy żółtka i pokrojone mięso kraba. Boki i dno formy do pieczenia sufletów (okrągłe naczynie o średnicy ok

Souffle au chocolat (Suflet czekoladowy)

Roztopiona czekolada:,3 łyżki kawy rozpuszczalnej,3 łyżki wrzątku,1 szklanka kawałków czekolady deserowej,Przygotowywanie naczynia:,naczynie do pieczenia o pojemności 6 szklanek i głębokie na 9-10 cm,1/2 łyżki miękkiego masła,2-3 łyżki mąki tortowej,Podstawa sosu na suflety:,1/3 szklanki skrobi

Najnowsze