naczynia ceramiczne do zapiekania

Natalia Szyperek

Garnki żeliwne to kompletnie inny wymiar gotowania! Trwałe i świetnie trzymają ciepło

Garnki żeliwne to kompletnie inny wymiar gotowania! Trwałe i świetnie trzymają ciepło

Garnki żeliwne to jedne z najstarszych i najbardziej niezawodnych naczyń kuchennych, które przetrwały próbę czasu. Ich solidna konstrukcja i wyjątkowe właściwości sprawiają, że są niezastąpione dla wielu kucharzy na całym świecie. Mamy propozycje, które koniecznie powinny znaleźć się w wyposażeniu twojej kuchni!

Ceramika kupowana online - naczynia z tego materiału robią furorę

Ceramika do produkcji naczyń wykorzystywana była od wieków. Jednak w ostatnim czasie naczynia z tego materiału przeżywają prawdziwy bum. Nic dziwnego, naczynia z ceramiki zachwycają pięknym wyglądem. Choć pojawiają się w sklepach, popularnością cieszy się także ceramika online. Jakie są naczynia z ceramiki, jakie mają zalety? Jak o nią dbać i gdzie kupić ceramikę online? Podpowiadamy!

Brytfanny i naczynia żaroodporne do pieczenia

Jedno naczynie, a tak wiele możliwości! Zapiekanka ziemniaczana, ryba z piekarnika, pieczone warzywa - brzmi pysznie? Naczynie żaroodporne lub brytfanna pomoże przygotować te wszystkie dania. Mamy również modele, które nie zrujnują domowego budżetu.

Rustykalne naczynia - wprowadź sielski klimat do swojej kuchni

Rustykalne naczynia - wprowadź sielski klimat do swojej kuchni

myć w zmywarce i używać w kuchence mikrofalowej. Można także udekorować ścianę wzorzystymi talerzami lub ustawić talerze na kuchennej półce. Na kuchennym blacie lub parapecie warto ustawić doniczki z ziołami. W kuchni nie może zabraknąć naczyń do zapiekania. Dobrym wyborem będą naczynia w stylu

Garnek żeliwny z przykrywką - model, który powraca w nowoczesnej odsłonie

Garnek żeliwny z przykrywką - model, który powraca w nowoczesnej odsłonie

formy do pieczenia chleba, ciasta oraz mięs. Wyróżniamy garnki żeliwne emaliowane oraz zwykłe. Żeliwny garnek emaliowany ceramiczną warstwą ochronną pozwala ochronić smak potraw przed przenikaniem metalu, zarysowaniami, korozją. Emalia zapobiega rozwojowi bakterii, które mogłyby gromadzić się w

Penne zapiekane

pokroić w plasterki. 4. Cebulę obrać i pokroić w talarki. 5. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i wymieszać z oliwą. 6. W żaroodpornym naczyniu wymieszać makaron, pomidory, oliwki, cebulę z oliwą i czosnkiem. Doprawić solą i pieprzem oraz oregano. 7. Przykryte naczynie wstawić do nagrzanego piekarnika

Brzoskwinie zapiekane

migdały, pokrusz ciasteczka. Żółtka utrzyj z cukrem. Połówki brzoskwiń ułóż w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem. Wymieszaj migdały z ciasteczkami i utartymi żółtkami, napełnij miejsca po pestce. Owoce skrop winem, resztę wina wlej na dno naczynia. Piecz 30-40 minut w temp. 180°C, aż skorupka

Zapiekany kalafior

1 kalafior, 15 dag szynki, 30 dag sera żółtego, 3 pomidory, 1 cebula, sól, pieprz, ostra papryka Kalafiora ugotuj nastepnie rozgrzej piekarnik do 150 stopni celciusza.ostudzonego kalafiora wyłórz w naczyniu zarootpornym ułóz na nim szynke , przyprawy(do smaku) pomidory(pokrojone w plastry)nastepnie

Szparagi zapiekane

2 pęczki szparagów, 15 dkg startego żółtego sera, 1 szkl. śmietany, 3 jajka, sól, pieprz Szparagi umyć i oczyscić, gotować ok. 20 min. Odcedzić, ułożyć w posmarowanym naczyniu do zapiekania, posypać startym serem (grube oczka). Śmietanę zmiksować z całymi jajkami, dodać sól i pieprz - zalać

Zapiekane ziemniaki

płynem w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy około godziny w temperaturze 200st. Posypujemy serem i pieczemy kolejne 10 minut. ziemniaki;mleko;przyprawa;pieprz;tymianek;gałka muszkatołowa;ser żółty;camembert;

Najnowsze