Nowa restauracja w Piotrkowie Trybunalskim. Stylowe, nowoczesne wnętrze i szeroki wybór dań. Atrakcyjne ceny ! łódzkie Piotrków Trybunalski Grota Roweckiego 5 97-300
4 udka gęsie,
marynata:,
8 ziarenek pieprzu,
4 ząbki czosnku,
2 łyżki soli,
2 gałązki tymianku,
1 liść laurowy,
oliwa z oliwek,
purée:,
500 ml wody,
250 g grochu łuskanego,
4 łyżki masła,
sól Gęsie udka umyć, przełożyć do miski, posypać składnikami marynaty, wymieszać i odstawić do
innych grzybów, łyżka posiekanej natki pietruszki, olej, sól, pieprz, nieco suszonego tymianku lub ziół prowansalskich Rozmrożoną perliczkę opłucz, osusz i natrzyj solą. Na oleju zeszklij posiekaną cebulę, dodaj pokrojoną wątróbkę (powinna być w komplecie z perliczką), podduś trochę. W misce wymieszaj