rum,
1 paczka biszkoptów okrągłych,
Biszkopt:,
6 jajek,
1 szklanka maku - suchego,
kokos,
1/2 szklanki cukru,
Krem:,
2 szklanki mleka,
1 budyń śmietankowy,
1 kostka margaryny,
1/2 szklanki cukru,
Polewa:,
1/2 kostki
400 ml serwatki, 600 g mąki pszennej chlebowej, 1/2 łyżki suchych drożdży piekarskich, 1.5 łyżeczki soli, 1 łyżeczka cukru Do blaszki wlewam letnią serwatkę, następnie powolutku posypuję mąką, sól i cukier w rogi pojemnika, w środek mąki dajemy drożdże. Jest to chlebek jaki piekła nasza babcia
(np.saszetka 8g suchych drożdży instant) Uruchamiamy program podstawowy nr 01 (trwa to 3:20), wybieramy wielkość bochenka (tu 1000g) i przyrumienienie skórki. To metodą prób i błędów, przy tym przepisie starczy średnia chleb jest pyszny i długo się go przechowuje, nic się z takim chlebem nie dzieje nawet, jak
Składniki na 11 sztuk:,500 g mąki pszennej chlebowej,pół szklanki letniego mleka,pół szklanki letniej wody,2 łyżki oleju słonecznikowego,1 jajko,1 łyżeczka soli,12 g drożdży suchych (3 łyżeczki) lub 25 g drożdży świeżych,Ponadto:,1 jajko roztrzepane z 1 łyżką mleka do posmarowania,Nadzienie:,500 g
* 1/2 szklanki płatków owsianych,
* 1 - 2 łyżki miodu,
* 1 łyżka masła (17 g),
* &; 190; łyżeczki soli,
* 1 szklanka wrzącej wody,
* 1 czubata łyżeczka suchych drożdży,
* 3 łyżki letniej wody,
* 3 łyżki zmielonego siemienia lnianego,
* 1.5 szklanki mąki