2 szklanki malin czerwonych,2 szklanki malin żółtych,1 szklanka jeżyn,1/2 szklanki borówek,1/2 szklanki soku z aronii,sok z połówki limonki,3 łyżki cukru Maliny czerwone miksujemy blenderem z dodatkiem łyżki cukru a następnie wlewamy do wysokiej szklanki. Maliny żółte rozdrabniamy z dwoma łyżkami
warstwa zielona:,pietruszka (lub szpinak),woda,warstwa żółta:,ananas,melon,banany,warstwa czerwona:,maliny,truskawki Wszystko osobno miksuję i przelewam do jasnej szklani wygląda to tęczowo i smakuję genialnie. Robię go zawsze dla mojej rodziny, bo witaminy są bardzo ważne, a moje dzieci nie chcą
250 g mąki, 125 g cukru, 125 g masła, 1 jajko, szczypta soli, margaryna, bułka tarta, 4 żółtka, 80 g cukru, 1 cytryna, 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej, 3/4 szklanki mleka, 1/2 opakowania 18 proc. śmietany, 1/2-3/4 kg truskawek lub malin, listki mięty do przybrania (niekoniecznie) Wszystkie składniki