male 30 cm oryginalne umywalki

Oryginalna Kisielówka

z cukrem i przestudzoną margaryną na puszystą masę. 2. Do masy, miksując, stopniowo wsypywać mąkę z proszkiem. Białka ubić na pianę i przekładać do kremu. 3. Dodać kisiel w proszku, wymieszać. Przełożyć do formy 18x18 cm. Piecz 30-35 minut w temp. 170 stopni C. Posypać cukrem. mąka;cukier

Wielkanocne koszyczki

Ciasto półfrancuskie (na około 25 babeczek):, 30 dag szklanki , 15-20 dag masła lub margaryny, 1 jajko, 250 ml śmietany 18%, 1 łyżeczka soli, Sałatka włoska wykwintna:, 25 dag pieczonego mięsa, 2 ziemniaki, 3 ogórki kiszone, pół szklanki drobnej fasolki białej, 1 średni seler, 2-3 łyżki majonezu

Musaka z warzyw

30-35 minut. W połowie pieczenia obróć je na drugą stronę. W misce utrzyj jajka z jogurtem, dopraw solą i pieprzem. Pomidory posiekaj, zalewę pozostaw. Fasolę ugotuj w osolone wodzie, aż będzie miękka. Do dużego żaroodpornego naczynia (o średnicy 28 cm) przełóż połowę podpieczonych warzyw i połowę

Karpatka

lekko przestudzonej masy wbijamy po jednym jajku. Na końcu dodajemy proszek do pieczenia. 3.Formę o wymiarach 20 x 28 cm natłuszczamy i wysypujemy kaszą manną. Następnie połowę ciasta wylewamy (dosłownie, bo ciasto będzie dosyć rzadkie) na formę i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Po dziesięciu

Boeuf Stroganow

1 kg młodej wołowiny (polędwicy; rostbefu lub ostatecznie pierwszej krzyżowej),30 dag świeżych pieczarek,cebula, łyżka mąki pszennej i pół łyżki mąki ziemniaczanej,szklanka bulionu wołowego (może być z kostki),2 łyżki koncentratu lub 4 łyżki gęstego przecieru pomidorowego,kilka łyżek oliwy lub 10

Najnowsze